onsdag 11 november 2009

Jag kandiderar!


Jag har bestämt mig för att kandidera till Piratpartiets lista för valet 2010. Jag tillhör inte den tekniska skaran därifrån, inte alls. Jag är en praktiker ut i fingerspetsarna!
I många års tid har jag njutit av den piratism som lever inom trädgårdsbranchen där jag kommer ifrån. Där delas idéer med öppna trädgårdar runt hela landet, växter delas det åxå på. Oftast på mitten med en vass spade för att ges till grannar och bekanta. Men samtidigt läggs den vikt på den personliga integriteten via häckar och staket. Man vill ju kunna sola och slappna av i trädgården utan att grannen eller nån som råkar gå förbi ser en...

Det som är naturligt och enkelt där verkar inte vara lika lätt i den politiska världen. Övervakningen ökar steg för steg. Skulle vilja säga sakta men säkert men det känns inte som att det går så sakta fram. Efter 1a december kommer jag att tänka efter en extra gång innan jag skickar iväg ett mail till vårdcentralen, eller till en nära vän. För även om det inte är några stadshemligheter vill jag inte att nån på en anläggning nära dig vet om jag har mens eller ej.
Brevhemligheten borde gälla över internet!

Patentverk som begränsar u-länders möjlighet att bli i-länder genom att bl a hindra dom från att välja miljövänligare alternativ är bara fel! Det måste gå att göra en lösning som gynnar andra än bara pengahavarna. I en värld som blir allt mer och mer miljömedveten kan inte pengarna få styra vem som får komma med nästa bra idé!

Upphovsrätten kräver en omformulering. Jag anser det inte rätt att en kreatör ska få lön för sitt arbete 70 år efter han/hon har dött. Det är ju ingen annan som får det. Självklart ska de få betalt, men de måste även hänga med i utvecklingen och se det som en möjlighet, inte nåt man måste bekämpa.

2 kommentarer:

Malin sa...

Vad spännande! Lycka till!:)

Beelzebjörn sa...

Lycka till, som sagt ;)