tisdag 10 november 2009

Att Kandidera eller inte kandidera

När vi träffade Anna Troberg så frågade hon mig om jag skulle kandidera. Jag sa Nej, för jag anser inte att jag är tillräckligt djupt insatt i tex frågorna om ACTA och allt sånt. Jag saknar dessutom självförtroendet för att vara med i diskussioner, tror jag. Det är lite svårt att säga. Jag menar, jag har stått upp för människor och hållit i föreläsningar och studiecirklar. Jag har försvarat olika teser inom trädgård, utan att personen som påstått att de är fel har kunnat trycka ner mig. Men i det ämnet känner jag mig hemma, jag har fått min kunskap av väldigt duktiga och erfarna personer.
Inom piratpartiet så känner jag att jag engagerar mig så mkt jag kan. Jag är inte det minsta tekniskt utbildad, jag är en prackare ut i fingerspetsarna. Jag mår som bäst av att använda kroppen och känna att jag gör något. Men att just vara praktiskt lagd inom pp är svårt. Jag anser att när vi har möten på forumet så tar små skitfrågor alldeles för stor plats. Dom viktiga frågorna orkar man inte med efter att ha läst 5 sidors diskussion om varför vi inte kan/varför vi ska godkänna dagordningen.

Det jag har gjort för piratpartiet är mer praktiska saker. Jag ordnade så att vi kunde vara på Trästock och jag väckte frågan om ett Norrländsk Parley (som verkar bli av). Ska man vara praktiskt lagd i riksdagen?

När jag läste mailet som Rick skickade ut blev jag sporrad. Kände för en stund "jag kanske ska ändå? Dom behöver mig kanske?", men efter att ha tittat på forumet så känner jag mer att det var dumt av mig att känna så. Hade jag varit mer driven och sporrad till det så skulle jag minsann redan ha skickat in min kandidatur. Även om inte alla inläggen säger det, så känns det så ändå.
Jag har inte bestämt mig än, men det fortsätter att peka på nej... För inte kan väl jag?

10 kommentarer:

Fredrik sa...

Det som bråkas om i nämnd tråd är styrelsens velande, närmast obstruerande hantering i frågan.

Nu är det beslutat att presumtiva kandidater har längre tid på sig att bestämma sig.

Känns det rätt så skall du naturligtvis kandidera!

berinder sa...

Jag tycker du har nog mycket bra argument i den här posten för att kandidera att den nästa går att använda som kandidaturspost.

Det behövs praktiska människor i riksdagen.

Jan Lindgren sa...

Jag håller med berinder - praktiska människor behövs också i riksdagen.

Om det känns rätt så finns det absolut en plats för dig i riksdagsgruppen! :)

Anonym sa...

Den delen av dig som fixade Trästock bör kandidera. Den delen som tvekar bör det inte :-)

Mirfak sa...

Tack för kommentarerna! Känns som att jag velar lika mkt som styrelsen i det här ;P
Ska jag kandidera får jag lämna all tvekan bakom mig och typ inse att jag vore bra att ha där.
jao, kanske. mmm...
*grubbel*

Markus "LAKE" Berglund sa...

Med risk för att låta alldeles för fördomsfull så är detta nog den främsta anledningen till att PP har för få tjejer som kandiderar.

Det brukar allmänt sägas att tjejer är fylla av tvivel och killar är fulla av självförtroende, trots att det ofta är tjejerna som är mest kompetenta/kunniga. Jag misstänker att så är fallet även här (alltså att du är mycket kompetent, men osäker på dig själv).

Jag känner inte dig, men om du tror att du skulle kunna klara jobbet så är min rekommendation att köra hårt! PP behöver alla kandidater de kan få, killar osm tjejer. Det är inte lätt att bygga upp en organisation från grunden som PP gjort på bara ett par år.

/Markus, GuldCenterPirat

Mirfak sa...

@Markus: Självklart är det så att jag är osäker på om jag passar till det här. Jag vet inte riktigt om jag är rätt virke, eller ens vilket virke som behövs till det.

Eftersom jag inte riktigt passar in i "mallen" för de flesta i pp kanske jag ska kandidera, men det är samtidigt det som får mig att tveka...

Unknown sa...

Det är också möjligt att just eftersom du inte är en självklar kandidat, dvs man, tekniskt utbildad (om man ska gå på det) så kan du fånga upp en annan skara människor (väljare) som ser den andra sidan av PP, dvs vanliga människor. Jag hade tänkt så, ok, hon är inte riktigt som de andra men hon är där ändå, en människa som är mer som jag, då blir det intressant!

Men, du klarar av det, om det är det du funderar på. Du klarar det. Jag har sett dig ge dig ut vatten du varit mer osäker på, det här fixar du om du vill.

Anonym sa...

Vad kan jag säga, "Bättre att försöka, och misslyckas än att inte försöka alls"

Jag tycker helt klart att du ska kandidera, och jag tror att, om du kommer in, kommer lyckas alldeles utmärkt.

Och om vad som är det rätta virket för riksdagen? Det rätta virket är folk som är ärliga, pålitliga, lite ödmjuka och med lite skinn på näsan är nog inte fel. Egenskaper jag får intrycket av att du besitter.

Och när det gäller ACTA, finns inte någon som är insatt i det, det kan bli så när all info om det är hemligstämplat.

Dessutom är du Norrlänning, kan aldrig bli för många norrlänningar ;)

Christoffer Willenfort sa...

Just att du inte tillhör "standard" typen för en piratpartiet är en kvalitet i sig. vi behöver många olika typer av personer för att göra ett bra arbete i riksdagen. så kandidera.