måndag 16 november 2009

Allemansrätt

Tpb's logga har blivit regristrerad av ett företag, Sanderyds Handel, hos PRV för att få använda den för att sälja usb-hårdiskar. Förutom att ärendet har skötts en smula konstigt då media blev tipsade om det så fort Fredrik Neij mailade till PRV om det så borde inte regristreringen ha gått igenom.
Skeppet är en väl inarbetat logga och tillhör ingen/alla. Det är ett varumärke som är välkänt över hela världen, ett varumärke som får användas av alla över hela världen. Opassande förklarar bra och Brokep berättar om hur PRV hanterat ärendet.

Felet ligger inte i att nån vill ta loggan och använda den för att sälja en usb-hårddisk, felet ligger i att loggan ska regristreras så att ingen annan ska får göra nåt liknande.
För att dra en liknelse. Det är som en skog rik på bär som allmänheten har plockat och nyttjat av i evigheter, för att göra sylt eller sälja till bärköpare. Helt plötsligt köper ett företag upp marken och sätter stängsel om den för att ingen annan ska få nyttja den. Dom som nu vill plocka bär där får göra inbrott och riskeras att gripas av polis.
Allemansrätten slutar gälla och vi blir brottslingar...

Det känns iaf lovande att fler politiker inser att Piratpartiets frågor är vettiga och väljer att lämna sina gamla partier för gå med i våran sak. (Via Scaber Nestor)

Inga kommentarer: