tisdag 6 december 2011

Tandläkare, barnmorska och pesto

Var till tandläkaren tidigare idag. Var kallad dit för att prata munhälsa och så, hon vill att vi ska få rutiner på tandborstning, tandtråd och allt sånt innan barnet kommer, så att vi enkelt kan överföra dom sen.
Det är väl mkt klokt, jag känner bara att mina tandborstningsrutiner (som jag ibland kan slarva med) inte innebär att jag inte vet att barn ska göra det och att man ska göra det morgon och kväll. Det är ju enklare att sköta nån annans rutiner än ens egna, samma sak som att det är enklare att diska åt nån annan än åt en själv. Alltid lättare att skita i sig själv.
Men jag ska nog ta och försöka skärpa mig litegrann iaf, att skaffa tandtråd är nog bra, för mellan tänderna, ja där är det inte så lätt att borsta med tandborsten helt enkelt.
Och att sen kanske äta godis bara en dag i veckan istället för alla, det kan jag ju åxå tänka på. Men hur lätt är det egentligen när jag fick så mkt choklad på min födelsedag? :)
Åsså har jag ju min chokladkalender... Kanske efter jul? ;)Blivande mamma


Några minuter efter det besöket var det dags för barnmorskan. Egentligen skulle det ha dröjt in i januari tills vi skulle träffas igen, men jag har haft ont i magen tidigare (gick ju självklart över så fort jag fått en tid hos henne) och då tyckte vi det var lika bra att ta och träffas nu. Väldigt smidigt med Hamns vårdcentral, tandläkaren är på övervåningen och resten på bottenplan. Så det var bara att gå ner en trapp för att vara på rätt ställe, hann knappt sätta mig ner innan det var dags att gå in.
Jag lyckades förhala blodprovet till nästa gång, då det egentligen skulle tas ändå, för jag var inte riktigt pigg på det idag. Huvudvärk sen gårdagen blir knappast bättre av att nån ska sticka in en nål i armen och försöka hitta blod...
Däremot fick lyssna på litens hjärta! Det var coolt :) 160 i puls hade han/hon, helt normalt för en sån liten en. Jag gillar gå hos barnmorskan, hon säger alltid att allt ser bra ut.
Det känns som att jag gör bra ifrån mig, fastän jag inte gör något medveten egentligen. "Bra blodtryck" "Tack, jag har kämpat länge för att få det att bli så". Så är det ju inte, men det känns så ändå :)
Till och med vikten som jag tycker har gått upp väldigt lite, tyckte hon såg bra ut. Barnet tar vad det ska ha.
Pratade även om min huvudvärk med henne, och hon skulle kolla med läkaren om jag kunde få citodon. Jag hoppas på det, för alvedon, kom igen nu, när har det någonsin hjälpt?
Jag fick även moderskapsintyg, så nu har jag på papper att jag är gravid. Det är bra, får väl titta på det lite då och då och se om det till slut går upp för mig åxå ;)

Innan jag gick hem gick jag och handlade. Åt pesto för nån vecka sen och har varit sugen sen dess, så jag passade på att köpa det tillsammans med det jag behöver för portersteken som jag gör just nu. Luktar otroligt gott! Ska göra en till helgen för att bjuda på under luciavakan med Skellitta, tänkte testa en hemma först :)
När jag kom hem och plockade in varorna i kylen upptäckte jag att v hade pesto hemma. Två burkar... Nåja, dom har lång hållbarhet, så nu är det bara att äta ;)

2 kommentarer:

hepper sa...

Skaffa tandtrådsbygel i stället, så mycket smidigare. Köp den med dubbla trådar.

Mirfak sa...

Det har du rätt i, ska kolla efter dubbla trådar :)