måndag 12 december 2011

Prins/prinsessa

Kom på det i helgen, nuförtiden är det ju på mode att skriva prins/prinsessa i barnets rum och jag tror nästan vi ska anamma det. Men, för att vara värd en sån titel är det ju vissa saker barnet måste få lära sig, dvs att ta ansvar, att prata inför folk, att fäktas, att kunna välja när det är rätt tillfälle att slåss med svärd, att kunna skjuta pilbåge, att föra sig inför folk, att slåss mot drakar/jättar/troll/andra monster och ha ett bra bordskick.
Det här är ju saker som inte direkt kommer helt naturligt, utan en hel massa övning måste självklart ske innan. Blir spännande att genomföra detta.

Har ni några bra exempel på annat som ni tycker en prins/prinsessa bör kunna?

För övrigt var helgen underbart bra, luciavaka med Skellitta igår. Vi hade en massa god mat, en varm badtunna och eldshow till underhållning. Har knappt kunnat äta idag för jag var fortfarande så mätt!

6 kommentarer:

Rebecca sa...

Ska ni inte satsa på en "riddarbana" istället? Det är både mer könsneutralt och dessutom kan man göra det i steg och först bli väpnare för att sedan avancera till riddare.

Mirfak sa...

Vi kan ha det åxå, fast det med könsneutralt har väl åxå att göra med om vi tar bort någon av punkterna just för att barnet har ett speciellt kön? Ser att det saknas sömnad och konst, borde vara med det åxå. Dock vet jag väl inte vem som ska lära liten allt detta, får göra som kungligheterna och anställa en hel hoper med folk som tar itu med det.
Vad dyrt det blir att ha barn ;)

Mirfak sa...

Dans hade jag ju glömt bort åxå!

Rebecca sa...

Innehållet är självklart mycket viktigare än titeln, men även språket är normerande. Det handlar ju även om vad barnets kompisar eller era vänner läser in i skylten på dörren.

Mirfak sa...

Alltså, dom borde väl fatta det när dom kliver in i en borg? ;)
Ur den synvinkeln är det klart bättre att skriva riddare/väpnare på dörren. Men å andra sidan... Dom flesta vi umgås med är ju lajvare/sca:iter/rollspelare, dom borde tänka på annat än gulliga rosa prinsessor och ljusblå prinsar?

Rebecca sa...

Det hoppas jag :)