onsdag 14 december 2011

Trasig dammsugare

Nu har jag suttit i en halvtimma och försökt få dammsugaren att faktiskt suga upp damm och skräp. Det verkar inte gå att få till den. Hittade en spricka som jag åtgärdade, och det gav resultat med mkt högre ljud och den visar att påsen är full till och med när man inte har i en påse. Bra.
Har fått lite tips på fb om att det kan vara smyghål i slangen bl a, det är väl det mest troliga hittills. Men att linda in hela slangen i silvertejp kändes ju inte så lockande...
Jag hittar inte ens några skruvar i den så att man kan öppna saken för att se om det är nåt fel innuti den.
Som det verkar nu blir det att sopa huset fram till mellandagsrean och köpa en ny då. Kanske var på tiden, jag har ägt den här sen första lägenheten tror jag... Och innan dess bodde den i Ålund. Så den är typ 15 år.

Vilka dammsugare rekommenderar ni? En självgående vore kul, men ack så dyr...

6 kommentarer:

berinder sa...

Plus att jag tror kombinationen trappa + självgående kan vara lite svår....

Mirfak sa...

Jupp, och katterna skulle bli livrädda... Blir inte stek till middag idag, ska komma på nåt annat.

Therese F-B sa...

Electrolux Ultra Silencer, den bästa och tystaste på marknaden! Lita på en som har en och som sålt ett X antal stycken, helt klart värd varenda peng :D

Erik Johansson ejeejohansson(@)gmail.com sa...

Skicka mig ett mail så kanske något spännande kan hända.

Mirfak sa...

Plus att med en sån så borde Leif med lätthet kunna dammsuga utan att få huvudvärk :)

Liz sa...

Jag älskar min nya electrolux ergospace ZE320A (köpt hos whiteaway). Förvisso inte en ultra silencer, men min är av samma vikt och dimension och har bara något lägre effekt - som funkar bra ändå. De är annars av samma "familj". Den är lite tung, lite sådär illgrön men borstarna är jättebra och den suger finfint. I egenskap av tvångsneurotiker som inte kan sova förrän alla listerna är totalt fria från damm kan jag rekommendera en electrolux varmt.