onsdag 27 januari 2010

Svar på frågor som inte ställdes...

Efter att ha ägnat en hel helg bland massor av pirater så är jag lite förvånad. Tidigare när jag umgåtts med nördar av olika slag så brukar jag alltid få en speciell fråga, den här gången var det bara en som vågade (?) fråga mig den.
Jag pratar så klart om min anatomiska avvikelse...

Iofs vet jag att många inte brukar upptäcka det, har fått höra många som helt plötsligt blivit förvånade när de sett dom.
Så visst, det kan hända att inte alla upptäckte det den här gången heller. Eller så var det folk som trodde att det var hemligt, integritet är ju väldigt respekterat bland pirater ;)

Hursomhelst. Mina tummar ser lite annars ut än vad andras gör. Dom ser mest ut som små lillfingrar som sitter på "fel sida" av handen. Vänster hand är opererad, dom vred tummen så jag kan numera ta pincettgrepp med den. Det gjorde dom när jag gick trean eller fyran... Minns inte riktigt exakt när. Hursomhelst så kan man tycka att det var lite sent att göra det. Eftersom det beror på ett syndrom (som jag inte kommer ihåg namnet på) som hör ihop med det hjärtfel (jag hade två hål i hjärtat som är lagade nu) som jag föddes med, så har jag ju aldrig tidigare haft pincettgrepp. Dvs jag har ingen vidare nytta av det nu heller. Jag kan plocka upp lätta saker med den, använder den till att trycka ner space när jag skriver och... ja, det var väl som allt.
Höger tumme sitter ihop med höger pekfinger och gör inte så mkt alls. Jag brukar få väldigt långa naglar där, som faktiskt till och med brukar vara rena efter jag har planterat saker. Mest troligen därför att jag inte då kan använda den till nåt. Men den är ju ganska söt iaf :)Eftersom jag aldrig har haft sånna där stora tummar som många andra, så vet jag inte vad jag missar. Jag vet att jag har 4 väldigt bra fungerande fingrar på varje hand som faktiskt går att använda istället för två tummar :) Jag kan beskära träd, rita bra, hantera ett tangentbord, binda buketter, skjuta pilbåge osv. Allt man behöver dvs :)
Det största problemet jag har är att de två benen i underarmarna är ihopväxta. Det leder till att jag inte kan vrida på handleden som de flesta andra, utan måste vika armbågen inåt för att tex kunna ta emot mynt på bussen. Det gör så att mina axlar blir lite överbelastade, säkert armarna åxå. Det är nog det enda jag "lider" av.

Så, ett ganska utelämnande inlägg, ett sånt där personligt ett. Är det nåt mer ni undrar över, skriv i kommentarerna så svarar jag. Jag har lätt att prata om det, dock är det första gången jag bloggar om det...

/Flickan med älghornshänderna
(Myntat av Ina)

----------------------------------------------------------------------------
Holt-Oram Syndrom heter det visst :)

13 kommentarer:

Vidde sa...

Hej! Jag frågade inte, för jag tänkte att det är säkert så många andra som frågar hela tiden... Och sedan tyckte jag inte att det hade så stor betydelse, vi är alla olika, och vi hade ju så mycket ANNAT att prata om! =) Skönt inlägg ändå. Kram!

Mirfak sa...

Jag blev mest förvånad över att det inte var fler än en. För just i kretsar bland nördar (jag vet inte varför det är just där) så brukar det bli att folk frågar.
Jag kan förstå att folk undrar, så det kan vara bra att ge dom svaren :)
*Kram*

Ina sa...

kanske för att nördar inte nödvändigtvis är socialt slipade utan formats lite mer i en värld med headset på huvudet och joltcola i magen än bland socialt responsiva varelser!

Mirfak sa...

Hahaha! Ska komma från hon som kallade händerna för älghorn ;)

Ina sa...

Jag var 14 år och mobbad, you schmuck =)

Anonym sa...

Jag kommer ihåg när du berättade för mig å Malin på K37 om detta. Jag hade inte märkt av det då förrän du sa det. Det man lägger märke till med dig är din glada personlighet. Men tufft av dig att du pratar öppet om de Emma!=) Ha de gött. //Malin Larsson.

Mirfak sa...

Tack Malin!

Mattias Bjärnemalm sa...

Hej

Jag är en av dem som lade märke till det men inte frågade. Jag kommer ihåg att när vi skakade hand tyckte jag att du hade ett lite märkligt handslag, men sen tänkte jag inte mer på det. Inte förrän tågresan hemåt och jag råkade titta på dina händer (som jag sedan diskret studerade för att lista ut vad som var annorlunda). Men jag kom inte på någon anledning att göra ett samtalsämne om det:

Mab: "Jag ser att dina tummar inte är som alla andras"
Mirfak: "nä, det stämmer, jag har lite annorlunda tummar. Det har jag alltid haft"
Mab: "där ser man minsan"
Mirfak: "mmhmm"
Mab: "jodå..hmm.."
Mirfak: "......"
Mab: "..ehm... visst är det kallt här uppe i Sverige..?"

Mirfak sa...

Hahaha!

Jag tror att det hade blivit ett lite längre samtalsämne än så... Till och med min klasskompis som utropade "Vad äckligt" när hon upptäckte det hade ett längre och opinsamt samtal. Jag skrattade mest åt henne, för hon såg det efter typ en månad. :)

Annelie sa...

Haha, man bedömer andra utifrån sig själv...Jag trodde du var reumatiker och har inte brytt mig mer om det än så, eftersom jag själv har reumatism och inte vill göra någon större grej av det, annat än när det gör ont & jag är gnällig...

Mirfak sa...

Haha! Ja, där ser man :)
När jag pluggade på Alnarp råkade jag lura i en tjej att det var en brännskada från när jag var liten. Har även funderat på att få det till en typ jaktskada eller nåt annat häftigt ;)

Raymond sa...

haha jaktskada..vafan jagar du med händerna, iller i ett hål? skulle man skjuta sig i handen är det ju duktigt annars..ruskigt duktigt :P/Ray

Mirfak sa...

lol! Ja, det är väl inte helt genomtänkt än så länge ;) Men attackerad av nåt vilt djur då :P