onsdag 4 januari 2012

Skotta, skotta, skotta, skotta bort din sura min!

Det fortsätter att snöa och jag har varit ut två gånger idag och skottat bort takraset som kommit. Annars har snön varit så blöt att det knappt har blivit nåt på höjden, fast det verkar ha blivit kallare nu och verkar lägga sig lite tjockare. Jag hoppas bara att det ska vara lätt att skotta bort det som kommer nu. Och att plogkarmen imorgon inte blir så farlig...
Jag var in på Allbutiken här i Hamn och tittade efter snöskyfflar, det fanns kvar en, men det var en sån där stor släde. Det kommer jag inte orka använda, jag vill ha en mindre. Storleken på den vi har är helt perfekt, men att den är helt av trä är inte det. Träet suger åt sig vatten och blir tyngre för varje dag, snön har dessutom svårt att släppa från den när den blivit fuktig. Jag tror att snön släpper lättare från en av plast eller metall.
Det får bli en tur in till stan och köpa en sån.När jag var inne på Allbutiken passade jag på att kolla efter färg åxå, dom har färgburkar som räcker till ca 4 kvm för 47 kr. Det låter mkt bra! Jag ska ju ha flera färger, men knappast så mkt av varje, så det är bara att köpa några st och måla helt enkelt :) Ska ta och räkna ut lite mer exakt hur mkt jag behöver, skulle tro att jag vill ha större burkar av grönt, grått och blått. Men vad gör jag med tapeten? Det är vit tapet, inget problem där, men det är strukturtapet. Det kan iofs bli häftiga effekter på tex träden och dom andra växterna, men himlen då? Jag kanske får rita upp själva skogen först, sen ta bort tapeten där himlen ska vara?
Eller blir det bara konstigt?

3 kommentarer:

Anna Mustonen sa...

Alltså då jag har gjort mina väggmålningar, då av betydligt mindre format iofs. så har jag målat med akrylfärg på tub från hobbyaffären. Finns även på flaska. sedan har jag lackat över det med spraylack, men går ju även att lacka med pensel antar jag...

MamaMia4U sa...

Hejsan och tackar. Jo det var nog bland det första vi fick lära oss när jag gick starta egetprocessen. Aldrig tacka ja när de ringer och är det något som verkar intressant ska man be dem skicka infon via post för seriösa företag kan göra det.

Du är så välkommen in. Har du barnkläder som du skulle vilja sälja hos mig så är det bara att höra av dej. För jag kommer sälja de begagnade barnkläderna på kommission. Alltså du lämnar in kläder och lyckas jag sälja dem så får du betalt.

Mirfak sa...

Han visade mig några små burkar för 29 kr/st, men jag kommer behöva mer färg än så. Möjligen köper jag några av dom små för detaljmålning, men det borde gå lika bra att blanda till önskad färg om man köper några större burkar :)
Däremot funderar jag verkligen på tapeten, den känns lite plastig och jag vill helst slippa riva ner den. Kanske köpa en burk och testa hur det håller?