fredag 22 maj 2009

Pirater i Ume

Det har varit en härlig dag. Den blev lite panikartad på morgonen eftersom jag kanske är lite väl mkt tidsoptimist ibland, men vi hann med bussen som gick till ume så ingen skada skedd.
I Ume så träffade vi piratpartister och våran partiledare Rick Falkvinge. Det var skitkul! Han är väldigt jordnära och lätt att prata med.
Vi delade ut flygblad på torget, gick väl sådär. Inte rätt dag och inte rätt väder egentligen, men jag skulle tippa på flera hundra ändå :)
Efteråt gick vi till max för matintag och socialisering, sånt är bra.

Vi hade ju några timmar kvar tills vi skulle grilla, så nån från Ume tyckte att vi skulle passa på att åka gummibåt i älven. Det hördes kanske grymtningar från nån pirat (säger inga namn, vi vet alla vem han är) men eftersom vi i piratpartiet har som regel att om tre pirater tycker att det är en bra idé så finns det inga hinder. Vi var fler än tre st som tyckte det lät bra :)
Fast jag kan erkänna att jag blev själv lite tveksam när det visade sig att pumpar fanns inte, det var bara att blåsa upp båtarna själva :P
Vi lyckades dock till slut komma i vattnet och väl där ute var alla överens om att det var en fantastiskt bra idé :)

Jag tror att vi väckte lite uppmärksamhet. Vi hade med oss flaggorna och sjöng lite av Hymn till Wareshavet. Skulle haft en bergsprängare med oss, nåt att tänkt på till senare åk.

Sen bar det av på grillning. Trevligt att träffa så många pirater och det blev en hel del intressanta diskussioner :) Det blev även lite eldsprutande av valkretsledaren i umeå...
Rick sista ord innan han åkte vidare till Västerås var "Nu tar vi hem det här" och jag tror minsann att vi gör det!

Färden hemmåt blev lång. Johan hade kommit ner till ume för att slippa regnet i skeå, så vi åkte bil hem istället för buss. Vilket gav oss tillfälle att sätta upp fler affischer! Så vi körde inlandsvägen hem istället för efyran, hade väldigt ofta ingen aning om vi var på rätt väg men framåt gick det. Och affischer kom upp, på små avkrokar och i lite större byar. I Vindeln fick vi upp nån alldeles bredvid en affisch som handlade om valet, passande :)

Nåja, nu ska jag sova. Lång dag och imorgon har jag en kund att besöka :) Härligt när sommaren närmar sig även här uppe, allt börjar leva och kunderna börjar ringa igen :)
Kramkram!

2 kommentarer:

Anonym sa...

addibabba?

Anonym sa...

Umeå...ett Å på slutet