onsdag 11 februari 2009

Första helgen i Isla Margarita

Vi hade en ganska hektisk helg faktiskt.
Lördagen
Den börjades med god frukost, dom hade alltid massa lustiga saker man kunda välja bland. Det fanns nån slags friterad majskaka typ, som venezuelanerna skar upp och fyllde med ost och skinka bla. Jag åt den som den var, men gillade den inte alltför mkt. Sen fanns nybakt bröd, jag rostade det oftast och åt med marmelad och ost. Leif brukade göra varma mackor av dom.
Dom stekte åxå ägg på plats och det fanns alltid frukt, oftast melon och ananas.
Efter frukosten skyndade vi oss ut och satte oss på bussen som skulle guida oss runt.
Vi började i La Asunción, huvudstaden. Inte den största staden på ön, det är Porlamar/Pampatar. Det är två städer som vuxit ihop, tror att det är Porlamar som är den största delen av dom.
Vi var iaf in i en lite kyrka, öns äldsta kyrka, men det pågick ett dop där så det kändes lite fräckt att börja fota runt där inne...
Utanför kyrkan var det ett litet torg, Plaza Bolivár, ett sånt fanns i varje stad/by för att hylla Bolivár som friade bla Venezuela från Spanjorerna.
Efter det for vi upp till en liten borg som använts för att försvara staden, mest från sjörövare har jag för mig. Tog fina kort där över huvudstaden :)

Sen åkte bussen vidare till Porlamar och vi gick på en slags marknad. Jag hittade en hatt, en handväska och en tröja där. Leif prövade åxå en massa hattar, men ingen fanns som passade :/
Lunchen intogs på en söt restaurang. Vi hade blivit rekommenderade fisken, så vi testade den. Nu vet ju inte jag hur dålig fisk smakar, men jag tyckte inte att deras var så fantastisk god som guiden fått det att låta som... Svärdfisken i Spanien är fortfarande den godaste fisken jag ätit...

Åsså var det dags för dagens höjdpunkt! Den botaniska trädgården! Jag fotade som en galning där inne, och hjälpte guiden med några växter som hon inte visste namnen på... Helt otroligt att se hur våra "krukväxter" växte fritt på marken. Svärmorstunga, agave, benjaminfikus mfl. Det var alltså en labyrint (som vi gick vilse i) av benjaminfikus där! Helt otroligt!
Och de hade djur där, mest ormar och skölpaddor, men även några fåglar och en alligator. Och några spindlar. Det var häftigt där...

Jag tror inte att vi gjorde så mkt mer efter det, på kvällen tog vi det lugnt och samlade krafter igen.

Söndagen
Åt frukost och sen snabbt iväg igen. Nu för jeeptur runt ön. Vi åkte igenom La Asunción och guiden sa säkert några ord om stan. Jag hörde inget, för jag satt längst bak och det blåste en hel del att åka utan tak över sig. Men Leif hörde desto mer. Han satt bekvämt längst fram bredvid vår tyska guide/chaufförinna. Nästa stopp var samma borg som vi sett dagen innan, så det var väl inte såå häftigt, men den här gången gick vi där utan guide.
Däremot åkte vi ut till Mangroveträsket och åkte Katamaran letandes efter sjöstjärnor och sjöhästar. Vi hittade inga sjöhästar, men några sjöstjärnor. Ganska coola saker. Fast det var ganska lite djurliv där. Inte så konstigt med tanke på hur många båtar som far omkring där för att visa turister natur och djurliv... Det borde ha varit kanoter eller nåt ist för motordrivna båtar.
Men det var kul, romantiskt och jättevackert.

Sen var det dags för lunch, vi hade valt fisk igen och samma sak denna gång. Så fantastisk god var den ju inte... Jag utnyttjade även toaletten de hade där... mkt spännande med tanke på att golvet var blött (man spolade genom att ta hinken ur den stora tunnan som stod där inne och hälla vattnet i toaletten...) och dörren inte gick att låsa. När jag nästan var färdig höll dörren på att öppnas :P

Efter ytterligare en skumpig, blåsig och fartfylld färd var vi framme på nästa stopp. Stranden. Det var en lugnare strand än den vi hade vid hotellet, eller själva stranden var väl inte lugnare, men vattnet var. Det var fullt folk där, nästan packat, men det var roligt. Vi hade dock inte så lång tid på oss där, typ en timma var vi där, sen var det dags att åka igen. Det kändes så mest hela tiden, man skulle rappa på så att vi kom iväg igen.

Vi stannade till vid en liten kiosk efter vägen, där köpte vi kokosdrinken Cocoloco. Det var häftigt att se när dom blandade den, dom stod alltså och högg med yxa bredvid baren för att öppna kokosnötterna och tömma dom på mjölken...

Efter det väntade tre till stopp, mest bara för den fina utsiktens skull, men det allra sista var även för att se solnedgången. Jag och Leif tog ut våra handdukar och satt i nyslaget gräs som luktade sensommar... Och i solens sista strålar så frågade Leif mig om jag ville gifta mig med honom... Aaaah!
Så jag grinade nästan hela vägen hem efter det. Linda, våran guide fick gåshud och grattade oss så mkt...

Vi stannade upp lite längre den kvällen, det hade varit en mkt bra helg!

Fortsättning följer :)
/pusspuss!

Inga kommentarer: