onsdag 6 april 2011

Bloggutmaning del 4 - Min inställning till hantverk

Tja, vad ska man säga? Hantverk är skitbra! Nu är jag kanske inte själv den allra bästa på det, visst så syr jag lajvkläderna själv, men det är i stort sett allt jag gör åxå. Jag borde börja brodera mer på kläderna, för det blir skitsnyggt.
Förutom att sy väver jag band, en bra sysselsättning när man sitter vid tv:n och liknande. Det är inte brickband jag väver, utan en variant på flätning. Superenkelt :)

Jag har ambitioner att lära mig nållbinda. Jag har till och med kommit så långt som att jag har köpt en nål. Sen stannade det som av...

Jag skulle gärna se mer hantverk på lajv, inlajv. Det vore skithäftigt. Vi har haft planer på att få med det, men av nån anledning blir det som bara lite nålbindning eller stickning. Det är klart, det är enklare att ta med sig en nål och lite garn än yxa och massa virke... Får se hur vi kan lösa det till sommaren, kanske kan ta ett lajv under tiden vi tovar våran jurta? Det är ju ett sätt att få saker lite roligare... Faaast, kan bli svårt att förklara traktorn ;)
Får klä ut den till drake, fånga in den, tämja den och sedan fästa rullen med ullen bakom :P

Har ni några bra idéer på lätta hantverk man kan göra under lajv?

2 kommentarer:

Meronivel sa...

Draken Trooogdooooooor kom till vår räddning och hjälpte oss att göra en jurta, så att vi har ett hem till vintern...

Mirfak sa...

Ja! Vi ser till att ha en grön traktor och så målar vi ögon på den... Leifs förslag är att vi sätter en offruna på den. :)