torsdag 31 december 2009

Näringslivsrespons aka nrespons aka skitföretag

Så har det hänt igen. Kommer hem och vad väntar väl där? Jo, en fin räkning på en vara som jag inte beställt.
Det är så typiskt!
Näringslivsrespons är ett företag som ringer upp och hör om de får komma och göra en intervju med er. Dom vill gärna ha med erat företag i sin tidning och det här är en "jättebra" tidning. Den når ut till "jättemånga".
Det som är grejen är att efter du har suttit och blivit intervjuad, så kommer det fram att om de ska sätta in reportaget i tidningen så krävs det att du sätter in en annons. Det är alltså ett reportage som du själv får betala för.
Jag gick iaf med på det, tänkte att det kan ju inte skada, men tog den minsta varianten.
Nu så kommer det en räkning på internetpaket nrespons.se
Jahapp, tänker jag. Det här är ju fel, det här har jag inte beställt, det var inget vi pratade om när vi gjorde intervjun eller nåt heller.
Letar upp kontraktet för annonsen.
Jo, men titta där. I en liten ruta står det med finstilt text att om man inte säger upp avtalet inom 4 månader efter det är skapat (via mail, fax eller brev) så hamnar man automatiskt på ett års förlängning.Jag påstår inte att det är deras fel, hade jag läst texten noggrant så hade jag ju sett att det skulle sägas upp direkt.
Men inte tror jag att dom blir direkt förvånade över att folk inte läser det heller. Jag är nog ganska säker på att dom räknar med att folk inte läser det och automatiskt hamnar på förlängning. Speciellt när dom lägger till att uppsägelsen måste ske inom 4 månader. Det hade lika gärna kunnat stå den 4/5, mellan kl 10:00 och 10:05.

Jag hatar sånna här företag. Ett annat företag som håller på med liknande skit är Yreg/yellowregister som jag skrivit tidigare om.

*edit 2012*
Här hittar ni lite länkar till fler som skrivit om nRespons, mitt blogginlägg må vara lite till åren, men det gör det tyvärr inte oaktuellt ändå. nRespons fortsätter som de gjort tidigare.
Jonas
Business not as usual
I Fokus
Driftig.nu

18 kommentarer:

Unknown sa...

Dom finns numera med på "Svensk Handels" Varningslista. Har du inte betalat ännu, så bestrid enligt anvisningarna. Det finns flera reportage som du kan "googla" på om deras oseriösa och bedrägliga metoder.

Mirfak sa...

Tyvärr har jag redan betalat räkningen, men jag hoppas att fler ser din kommentar och tar sig an fighten med dom! Tack!

AquaVera sa...

@Mirfak, kan du kontakta mig angående ovanstående om "tidningen"
nRespons.De är "lagliga gangsters".
Och jag känner Thomas mycket väl.
Hade varit jättesnällt.

Du ser väl min privata mailad: i din administration.
Ha det bra// AV

Retro deluxe sa...

Hej. Blev kontaktad och intervjuad av dem förra veckan, men kollade nu upp dem, och vet inte hur jag ska göra. Kan jag häva avtalet, har inte betalat, de har inte fått nån annons av mig, eller bilder, ej heller har jag fått läsa nån text än. Känner mig lurad och korkad som gick med på att köpa annons, men är ny som företagare och uppenbarligen naiv. Råd, tack!

Mirfak sa...

@Retro Deluxe: Gå in på Svensk Handel här-> http://www.svenskhandel.se/Vi-arbetar-med/Sakerhet1/Bluffakturor1/.
Var även noggrann med att säga upp abbonemanget om det inte skulle gå vägen, så slipper du den där automatiska fakturan om ett år... Det står (iaf på mitt kontrakt) att man kan säga upp det via mail, telefon osv.

Det finns tyvärr alltför många som drar nytta av nyföretagare, ta som vana att tacka nej till alla telefonförsäljare (googla på "we do not use", så blir man lättast av med telefonförsäljare). nRespons blir man ju lurad av eftersom de vill göra en intervju, att det ska kosta berättar dom ju inte förrän efteråt...

@AquaVera: Nej, din mailadress hittar jag ingenstans

AquaVera sa...

@Retro deluxe.
Gör som Mirfaks rekommenderar.
Följ "Svensk Handels" råd.( även om du ej är medlem där)
Skriv på och skicka originalordern. Ta dock kopia på denna.

Prata absolut inte med dom på telefon."Rövaren" själv Per Håkan Magnus Almström 600621-78xx är en riktig typ.Håller till på Boktryckarvägen 63 i Hägersten. Han har ett flertal bolag. Bl.a P.H Holding, som står bakom Näringslivsrespons.
Han hade ett bolag som kursade i höstas. "Svenska Sajtguiden".
Svara inte när han ringer upp. I regel från 0734261420.

Han är så seriös att han har en hotmail adress. peralmstrom@hotmail.com. Använder Bredbandsbolaget som ISP. IP-nummer 85.230.9.xx. ( Eriksövägen, Vaxholm.)

"Näringslivsrespons" försvann dock i förra vecka från "Svensk Handels" Varningslista.!!!???
BESTRID.BESTRID.POLISANMÄL.

Ha det bra//AV

AquaVera sa...

"nRespons", PH Holding använder bla företaget Aros Kapitalförvaltning AB i Göteborg för sin debitering.
Ett företag som inte ens hämtar ut rekommenderade brev, utan låter dessa gå tillbaka till avsändaren!!!!?

PH Holding med Per Almström i spetsen driver fortfarande och har uppe bluffsiten http://freemotorbike.com . Varken adress eller tel.nr är korrekta.
De använder för finansiering " Allmänna Kapital"!
Mig veterligt gjorde detta bolag konkurs 2006.

För de drabbade företagarna i mitt närområde uppgav "reportern" att tidningen "nRespons" kommer ut på Landstingen, flygplatser mm.

Jag har varit i kontakt med ansvariga för hela Västra Götalandsregionen, SU( Sahlgrenska Universitet)-sjukhusen, massor av vårdcentraler, läkarmottagningar, Landvetter och City Airport.
INGEN har med "rRespons" att göra.

Vid telefonkontakt med nämnde P Almström är denne mycket aggressiv, arg, ja rent av hotfull.

De ger sig i regel på nystartade företag och dess oerfarna företagare. Företag som inte har de ekonomiska möjligheterna att vara medlemmar i Svensk Handel, Företagarna, Företagarföreningen mm.
Dessa oerfarna företagare är ett mycket lätt byte för ett sådant oseriöst företag som P.H Holding.

Enbart namnet på bluffaren P Almströms senaste konkursföretag " Svenska Sajtguiden AB" säger allt. Ett företag som för övrigt har samma adress som bluffsiten http://freemotorbike.com.

Med vänlig hälsning//AV

Anonym sa...

Tack som fan för detta inlägget :D Jag har precis slutat skolan och tänkte börja jobba och fick jobb på denna mycket omtalade tidning... skulle börja där imorgon och tänkte gå in och kolla lite om tidningen på nätet... har ringt nu och sagt att jag absoult inte kan tänka mig att jobba för "lagliga gangsters" som någon beskrev dom ;) tack :D

Mirfak sa...

@Anonym: Jo, du hade nog fått prata med ganska många deppade kunder om du jobbat där. Bra att undvika!
Det finns andra jobb som är mkt trevligare, fortsätt och sök! :)

Anonym sa...

Jag har tyvärr skrivit på papper om annons idag. Verkar ju varit väldigt korkat gjort av mig, när man sen läser om vad det är för företag.
Väldigt få skriver om hur det egentligen är med tidningen, den trycks ju uppenbarligen. Är det bara till alla som är med i den ? Nånstans läste jag att den delas ut till företag i "månadens område ", nån som vet mer om detta?

Nicolas sa...

Min fru har precis råkat ut för dem, hon blev glad över att bli intervjuad om sin nya affärside. Hon trodde också att det var redaktionellt, skrev på något sen kom en faktura dan innan julafton, med ett korr som skulle godkännas innan den 3 januari. Säljaren meddelade också att hon var på semester till den 10 januari! Korret var otroligt illa skrivet, skulle tro att våra barn skulle skriva bättre. har nu bestridit fakturan hos Aros men frågan är om de har något samband dessa bolag?

Nicolas sa...

Min fru har precis råkat ut för dem, hon blev glad över att bli intervjuad om sin nya affärside. Hon trodde också att det var redaktionellt, skrev på något sen kom en faktura dan innan julafton, med ett korr som skulle godkännas innan den 3 januari. Säljaren meddelade också att hon var på semester till den 10 januari! Korret var otroligt illa skrivet, skulle tro att våra barn skulle skriva bättre. har nu bestridit fakturan hos Aros men frågan är om de har något samband dessa bolag?

Anonym sa...

Hej,
Vad ni än gör BETALA INTE, de pengarna ser ni aldrig röken av och bondfångarna kommer att fortsätta.

Vad ni måste göra är, om de har agerat vilseledande är att skicka in ett bestridande av fakturan enligt nedan då har ni ert på det torra även om det till slut drivs till inkasso osv. (betala inte!)

Skriv:

¨Bestridande av faktura nr XXXX.

Härmed motsätter vi oss betalningsansvar beroende på ett vilseledande som är att anse som bedrägeri.
Anmälan till Svensk Handel kommer att göras.
Polisanmälan kommer att göras.¨

Detta är det enda sätt att stoppas dessa - dvs betala INTE!

Anonym sa...

Stackars de som luras till att jobba för företaget! 0706748055 är en ensamföretagares mobilnummer som ringde mig för nRespons. Fattade att det inte var helt ok - jag har nämligen aldrig sett eller hört om "tidningen". När jag kollar nätet så står det inte många ord om magasinet, men dock om ett "företagsregister". Bluff, helt enkelt!

En som också råkat illa ut: http://www.startaeget.se/forum/thread/varning_foer_tidningen_respons/46055

http://www.nrespons.se/
pdf-tidningen: http://www.nrespons.se/pdf/201108.pdf

Anonym sa...

Hej
Jag blev också besökt utav en reporter därifrån, men i telefonen sa hon att jag kunde marknadsföra/köpa en annons som komplement till artikeln.
Jag visste ju då att det handlade om annonsering, köpte visseligen inget, tycke inte detta nådde mina kunder, men upplägget var inte fel & tidningen var snygg.
Alltså det är ju bara att säga NEJ! sedan som företagare sen 10 år, så läser man ju HELA kontraktet innan man skriver på nått!!
Hälsn Göran Ohlsson

Jonas sa...

Jag har själv haft kontakt med NR och har skrivit ner mina erfarenheter av företaget, och vilka som ligger bakom företaget.

NR är ett företag man kan lita på? Inte alls.

Länka gärna till mina sida så kommer jag att hamna under NR vid sökningar på det och fler kommer att klara sig från fakturor.

Mirfak sa...

Tack Jonas! Länkade till dig och några fler.
Om det är fler som har skrivit om dom, berätta det här, så tar jag och uppdaterar sidan med deras adresser åxå.

Anonym sa...

Ni som vill läsa en tidning som kostar 649:- plus moms för 8 nummer.
kan titta i arkivet för att få en egen bild.


http://www.nrespons.se/pdf/