torsdag 8 januari 2009

2008 - ansvarsåret

Jag vet, det är jättelängesen jag skrev här. Har nåt att göra med att jag har jobbat som en idiot. Det är så i handeln runt jul :P
Snart stundar utlandsresan, så otroligt skönt. Jag har på senaste tiden känt mig alldeles uttänjd, som smör på en alltför stor macka... Så att vila upp mig helt och hållet i nästan 2½ vecka kommer bli mkt bra!
Nåja, jag tänkte gå igenom 2008 nu, det är en sak jag gör varje år, fast i år verkar det som att det blev lite senare än vanligt...

2008 börjades i bushen, med våra kära vänner som flyttat dit och såg till att vi fick en mkt fin lägenhet. Den lägenheten flyttade vi in till i januari. Vi tapetserade om vardagsrummet för att få bort en äcklig spyrosa tapet... Helt fantastisk lägenhet! Ett arbetsrum, ett vardagsrum, ett kök och ett sovrum. Och badkar :)

Jag hade en massa studiecirklar på våren, minst en för mkt. Nu har jag lärt mig att jag har inte tid att syssla med det, jobba på Blomman och ha företag på våren och sommaren... Så det blir inga sånna i vår. Kanske till hösten igen. Totalt har år 2008 gett mig en stor frågeställning, hur mkt tid ska jag lägga ner på att arbeta? Är det det livet ska handla om? Ibland tror jag att jag och Leif pratade och umgicks mer när vi hade distansförhållande... Det säger en hel del det :P
Så lärdomen av det hela har blivit att pengar är inte allt, det är väldigt skönt att ha, men det finns andra saker som är viktigare. Typ att få känna sig hel och inte utsmetad, att få träffa den man älskar och ha kvalitetstid, inte bara tv-tid ihop.
Hoppas jag kommer ihåg det till sommaren :P

Orkidemästaren Arne Kastberg var hos oss och lärde mig massor! Det vill jag gärna uppleva igen. Eller möjligen bli hans "lärjunge"... fatta vad man skulle lära sig om man fick följa med ut i djungeln med honom...

En kär vän till mig fick sitt första barn, berättade om födseln men lyckades inte skrämma mig ;) Det blir intressant att se hur mkt den tjejen kommer att leka med traktorer :)

Jag var hos kiropraktorn för första gången! Det var... skrämmande, men det var mer skrämmande andra gången jag var dit, för då visste jag vad det handlade om. Läskigt med sånna knakningar... Men jag blev bra i ryggen av det :)

Vi skaffade en till katt. En söt liten hona vid namn Leia. Hon tog självklart kommandot direkt, Smiley gillade henne inte så mkt, men nu verkar dom komma bra överens :)

Jag fick ta stort ansvar och fixa till hela beställningen till en badanläggning här i stan. Beställning och planering av det. Rykte flera av mina semesterdagar till det. Men den upplevelsen var nog värd att skaffa. Ser fint ut på cv-t sen :)
Nu kan jag minsann fixa till snygga entréer och dyl med sidenblommor åxå :)

En kär vän gifte sig, och jag fick ta ansvar för brudbukett med tillbehör. Det var kul! Och skrämmande! Men jag blev nöjd med den, den andra brudbuketten jag har gjort...

Det tredje roliga ansvaret jag fick ta var över perennbeställningarna. Resultatet av det kommer jag få se till sommarn...

Vi beställde en resa till utlandet, till Isla Margarita utanför Venezuela, och sparade på några månader ihop hela beloppet plus fickpengar. Helt fel var det ju inte att ha en massa pengar eftersom jag jobbat så mkt... :) Skön känsla att kunna unna sig det, och att kunna betala allt kontant på en gång :)

Jag började utvidga mitt företag, dvs dela ut en massa reklam i Ume och Lule. Det var roliga resor, gav mig iaf ett jobb.
Var även till Lule för en föreläsning, upptäckte att min konkurrent var där och vi pratade en massa. I slutet av kvällen så var hon min mentor... Det är überhäftigt. Jag ska lägga ner mer energi på företaget och lite mindre på annat jobb i år, det bestämmde jag 2008.

Jag fick tusen SPA-grejer till badkaret i födelsedagspresent och i julklapp, det är helt klart värt att nämnas :)

Julen firades i västerbotten, Leif fick uppleva "min" jul för första gången. Det var mysigt :) Jag jobbade dock på julafton, det var första gången jag gjort det. Men det var en ganska trevlig dag, fort gick den åxå.
Nyåret firades i Lillkrickssand, en otroligt stjärnklar natt med massa skratt och lekar :)

Jag tror att det var det mesta av det viktigaste som spelade roll. Jag har säkert glömt en massa, typ att nämna alla mina nya vänner. Nu är ni åxå med :)

Kram på er, och gott nytt år!

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mirfak sa...

Jepp, det är hon, hon blev gravid på bröllopsnatten, det du ;) Du kan se bilder på dom på Facebook.
Jag ser fram emot erat bröllop, fastän jag ska bära en rosa klänning, om du inte ändrat dig...