onsdag 30 november 2011

Hormoner och marddrömmar

I början av min graviditet så blev jag väldigt paranoid och trodde att alla som inte hört av sig hatade mig. Inatt har jag haft marddrömmar om att folk "inte lät mig vara med på skämtet" som det heter, och när jag vaknar efter en sån så sitter känslan kvar typ hela dagen.
Så för tillfället är jag ganska övertygad om att folk inte tycker om mig, ska försöka bota det med julmusik, julpynt, god choklad och feel good-filmer. Tack och lov så fick jag väldigt mkt choklad på min födelsedag, så det är inte risk att bli utan choklad i första taget ;)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Paranoian har lagt sig lite, men jag känner mig inte på topp idag.
Har ätit choklad, var gott, men jag var tvungen dricka samarin efteråt, för magen blev konstig. Så det blev ju både uppåt och neråt av det.
Har iaf fått fram lite mer julpynt, så det börjar bli ganska mysigt här. Måste bara skaffa fler julgardiner, blir så kalt i rummen utan dom.
Kanske lite onödig windows-(/firefox-?)shopping på haléns?

Kan vara värt ett försök för att få upp humöret iaf.

tisdag 29 november 2011

Dagen har varit bra idag. Tog mig inte iväg när jag tänkte, men jag hann iaf göra lite jul på bron innan. Åkte till Maria för att fika lite, stackarn är sjukskriven och har eksem över hela kroppen, men hon var iaf på bättringsvägen nu. Roligt att åka dit och sitta i köket och snacka iaf, var länge sen vi träffades. Men vi blev avbrutna nästan hela tiden av min mobiltelefon som ringde och ringde. Våran vattengympatjej är sjuk, så jag blev tillfrågad om jag kunde hålla i den istället. Men, jag är inte riktigt så pigg på det. Jag har fått ont i magen senaste dagarna, det är troligen tarmarna som håller på att flytta sig (låter mysigt va?) och det gillar dom inte riktigt. Jag ska till barnmorskan nästa vecka och kolla så att det inte är nåt annat. Men hursomhelst så känner jag verkligen inte för att stå på land och studsa omkring, jag orkar ju knappt göra det i vattnet. Så vi kom först överens om att jag skulle vara i vattnet och hålla i det tillsammans med en annan ur gruppen, men sen ringde ordinarie upp och sa att hon skulle kolla om personalen från badhuset kunde ta det istället. Och jag tror att det blev så. Känns väldigt skönt.
Det är jobbigt nog att vara med på gympan, att då vara den som ska hålla i det, det blir liksom ännu värre.

Var in en sväng på barnens hus och tittade på barnvagnar åxå. Det är verkligen mkt att tänka på. Kom fram till att vi ska ha luftdäck iaf, vi är ju ganska ofta på ojämna vägar, och då är det bäst. Sen måste nog Leif med åxå, så får vi klämma och känna lite på de olika modellerna och se vilken som verkar vara bra. Men jag tror fortfarande att det kommer bli en begagnad i slutändan, man kan spara ganska mkt pengar där...

Dom ringde från ultraljudet idag åxå, den 15e dec ska vi dit igen, blir roligt :) Hon ska försöka titta närmare på hjärtat och på händerna, men jag kommer nog mest bara titta på barnet i sig jag :) Undra om vi får fler utskrifter då... Nä, dags att äta middag! Blir en lättare sån då jag ätit en massa hemkokt julskinka hos Maria för nån timma sen ;) Gottgott!

måndag 28 november 2011

En gång arrangör, alltid arrangör...

Fastän jag är gravid kan jag inte släppa vissa saker, och en sak som jag verkligen brinner för är att arrangera event och liknande. Så idag har jag haft fullt upp med att bygga hemsida och försöka få tag på folk inför ett event som går av stapeln i januari. Det är för lajvarrangörer och -deltagare, för att bli bättre på båda grejerna. Jag har fått positiva reaktioner hittills och många säger att det verkar intressant, så jag hoppas med att lyckas med det här.
Jag är inte helt ensam arrangör, jag har ett gäng med mig som tycker och tänker bra grejer. Bra att ha :) Jag upplever dock vissa problem med hormonerna, känner mig lite mer av en diktator än vad jag borde vara ;P

Åsså är det ju det här med mail. Jag sköter typ alla kontakter via mail, och letar typ efter fler att maila hela tiden, för folk svarar ju inte direkt! Nej, jag vet att det är det som är grejen med mail, att man låter dom svara när dom har tid... Men jag har ju tid nu! Aaaah!
Tålamod är svårt att ha när jag vill få klart allt nu! På en gång!

Ska försöka lugna ner mig och invänta allas svar, för jag tror nog att dom kommer. Även om det innebär att jag måste vänta i mer än 15 min. *pust*

fredag 25 november 2011

Födelsedag :)

Idag fyller jag år, jämt och ganska stort. Räcker väl med att säga det? Nja, det är inte så att jag tycker det är jobbigt att fylla 30, jag känner mig inte mkt äldre än jag gjorde igår faktiskt :)



Det kommer iaf hit några idag på fika, jag kör öppet hus och har bakat lite så det finns nåt att bjuda på (ca 30 muffins bl a, men dom var goda så det försvann några igår). Spännande att göra det, har inte gjort det förr tror jag. Jag vet väl ungefär vilka som kommer och ungefär när, men inte helt säkert.
Mina föräldrar och farmor kommer först, dom kommer kl 13, före alla andra så vi ska hinna visa huset för farmor och ta det lite lugnt. Husvisningen gör dock att jag måste städa lite mer än jag gjorde igår, har kvar att bädda sängar och plocka undan lite på ovanvåningen. Men det går nog fort ändå :)

Jag önskar mig fortfarande bidrag till min trädgård, känns som att det är det jag behöver nu. Men jag kommer inte bli det minsta besviken om man hittat på med nåt annat till mig, kan faktiskt vara lite kul att inte bara få pengar :) Och jag har ju som redan fått en massa presenter, eftersom vi hade festen för två veckor sen.
Känns bra att ha en lugn helg nu. Vi ska nog iväg till Burlicon imorgon och på söndag är det första advent och skyltsöndag, mysigt! Ska adventspynta imorgon :)

Näe, nu är det dags för riktiga kläder och frukost. Kom förbi på fika om ni inte är för långt bort!

tisdag 22 november 2011

Går inte ignorera hunger...

Var lite törstig när jag vaknat av att Leif steg upp, så jag drack vatten. Problemet med att dricka vatten är att jag ofta blir hungrig av det, och som det är nu så går det inte att ignorera. Hungern blir nästan övermäktig och det är lätt hänt att den på ca 10 min vänder till illamående. Jag har alltid varit känslig för att vara hungrig och det har hänt även innan jag blev gravid att jag blev illamående, men nu går det så mkt fortare...
Så, nu har jag alltså stigit upp. Troligen kommer detta innebära att jag är svintrött strax innan lunch och vill sova igen, och troligen kommer jag somna åxå. Det här med att äta för två må så vara, men sömnbehovet har helt klart ökat.
Igår började jag med att ta vitaminer, just för att råda bot på min trötthet, och efter att ha läst massa böcker så verkar det vara effektivast att ta dom på morgonen på tom mage. Så, nu sitter jag här och väntar på att tiden ska gå tills jag får äta nåt mer. Har dock lindrat hungern med en clementin, den räknas väl ändå som vitamin den med? ;)
Ca 20 min väntar jag innan jag dricker min kopp choklad (idag blir det nog varm choklad) och äter mina mackor. Jag tror att kroppen har hunnit ta upp allt från vitaminen då, så att inte mjölken förstör upptaget menar jag.

Typ 5 minuter kvar, jag tror jag kan gå ner och ordna med fikat nu. Äntligen :)

måndag 21 november 2011

Cravings

Jag kan inte påstå att jag har upplevt många cravings hittills. Mest har det faktiskt gått ut på "Vad vill/kan jag äta?". Första månaderna levde jag i stort sett på varma mackor, den sorten man gör i ugnen, inte klämmorna. Det skulle vara ketchup, en skiva skinka och ett lager ost på, det fick jag nästan behålla. Jag kunde även äta grillad/stekt majskolv. Det blev många middagar som bestod av enbart det faktiskt. Kanske inte riktigt hela kostcirkeln i den, men det jag fick behålla var bra nog.
Som jag skrev tidigare så kunde jag äta allt som serverades på lajvet, visst var jag lite försiktig med fisken som var kryddad med enbär, men det var nog ändå mest för att det var så mkt sand i den...
Äpplen var däremot en storfavorit ganska länge. Det är tacksamt med ett jobb som innebär att man faktiskt får med sig svenska äpplen hem :) Jag beskar mängder av äppelträd och fick ofta med mig ca 5 äpplen från varje ställe. Den jobbförmånen har jag alltid utnyttjat. Blir man lite hungrig när man står mitt i ett äppelträd så kan man ta ett äpple och äta. Det faller även ner ganska många äpplen så det handlar ju om fallfrukt det man tar :)
Hittade faktiskt ett äpple i min arbetsväska tidigare idag, det var fortfarande ganska fräscht, dock åt jag inte upp det...
Pizza har gått ganska bra, speciellt med vanlig sallad på, det har varit riktigt gott.



Nåt som jag inte kunnat äta var drickyoughurt, mkt tråkigt eftersom jag verkligen gillar dessa och är dom är bra att ha som snabba mellanmål. Start har jag inte heller mått så bra av, har ätit det några ggr men det har oftast studsat.

Den enda konstiga saken jag har ätit har nog varit oliver. Jag gillar inte oliver, men efter att ha ätit det på en macka från café Kopparstark här i Hamn, så blev jag otroligt sugen på dom! Jag tror jag köpte 3-4 burkar med svarta calamataoliver och åt upp. Det blev till och med så att jag var tvungen att åka iväg på kvällen enkomt för att köpa en ny burk och äta upp. Sen gick det över. Nu är jag tillbaka till att inte tycka om dom längre...

Fortfarande tycker jag det är svårt att äta stora måltider på dagarna, fika går alltid bra och middag åxå, men att äta rester till lunch har jag lite svårt för. Försöker dock göra det, har inte precis gått upp mkt i vikt så jag tror det är bra att få i mig mer mat.

lördag 19 november 2011

Vinterförberedelser

Igår var kära Anna här och hon frågade vad värmen kommer att kosta oss under vintern. Det hade jag ingen aning om, så vi gick in på skekrafts "mina sidor" och kollade. Elförbrukningen kommer att öka med nästan 3 ggr så mkt, så nu funderar jag på vilka sätt vi bäst kan snabbisolera huset inför vintern. Jag har kollat i en bortskänkesgrupp på fb efter trasmattor, för sånna kan jag ta och spika fast på väggarna i dom två garderoberna vi har på övervåningen. Väggarna därinne är iskalla och skulle väl egentligen behövas omisoleras totalt, men det hinner vi inte mer och har inte heller råd med. Tror jag. Så istället kör jag med den medeltida varianten och klär väggarna i tyg :)
Ska även lägga en massa mattor på golven så att de blir varma.



Sen ska jag nog ta och hämta hem en massa sågspån för att öka isoleringen på vinden. Sågspån får vi ju tag i gratis, och jag skulle tro i ungefär de mängder som vi vill ha åxå. Praktiskt med en snickare till far :) Efter jul någon gång så kommer även toaletten här på övervåningen att byggas ut, då kommer trappen upp till vinden försvinna och även draget därifrån.
Idag ska vi sätta upp gardinerna i alla rummen som vi struntat att göra det i, just för att minska på dragen. Har ni några andra tips om vad man kan göra för att få upp värmen billigt?
Kanske får he sig ut och bryta lite torv? ;)

Jag undrar var alla våra gardiner är?

torsdag 17 november 2011

Äntligen officiellt :)

Misstankarna har väl varit höga sista tiden och speciellt här på bloggen har jag skrivit om hur jag mått så här har dom som vetat iaf förstått vad det handlar om. Men, idag var vi och gjorde ultraljud så nu är det äntligen öppet för alla att jag är gravid. Eller, vi är gravida heter det ju :)

Ultraljudet gick väldigt bra. Väldigt häftigt att ligga där och titta på någon som helt klart är en människa (fast i vissa vinklar var han/hon väldigt lik en alien...) och helt klart är innuti min mage åxå. Jag tror att jag känner av rörelserna mer nu när jag har sett sparkarna och viftningarna, men just där och då var det svårt att känna.


Första månaderna var verkligen skit. Jag mådde konstant illa med undantag för när jag var på lajv. Lajvet som jag för övrigt själv arrangerade och sjåade med. Helt klart en intressant upplevelse att sitta med en hink i knäet och skriva intriger... ;)
Men själva lajvet var fantastiskt. Jag skulle tro att det beror på frisk luft, ingen äcklig, instängd matos och även fast intag av mat. Fanns hela tiden nåt inom räckhåll om det behövdes. Så det kan jag rekommendera gravida, åk på lajv :)

Nu är jag inne i andra trimesterna, dvs andra tredjedelen av graviditeten, och mår ganska bra. Det spänner en massa under naveln, så jag känner att jag lägger till med gravidgången lite då och då, men det handlar mest om att jag vill sträcka ut magen när jag går. Det känns bättre. Magen har knappt blivit nåt större än (dock kan jag inte dra in den, så den kommer nog börja växa alldeles snart), jag har ju sett ut att vara gravid sen jag tog studenten typ... Men jag har fått skaffa några större storlekar på byxor och nån kjol. Och snart måste jag köpa en ny baddräkt.

Nåja, nog om detta för stunden. Nu när det är öppet kan ni iaf lita på att det kommer komma fler inlägg med samma tema ;)
Kram på er!

tisdag 15 november 2011

Stort kalas :)

I helgen firade vi 30 år x3, Ina, Déle och jag fyller alla år i november och vi tänkte att bästa sättet att fira detta måste ju vara tillsammans :)
Ungefär 20 pers kom och alla hade roligt, åt gott, dansade och skrattade. Fantastiskt att se så många olika människor komma överens och bara ha skoj :)

Men nästa gång det ska vara nåt så här stort ska jag nog hyra bort det, för vilket slit det blev! Nästan som att arrangera ett lajv, folk ringde samma dag och frågade om kläder och tider, jag hämtade folk som kom med buss och försökte se till att allt flöt på under själva tillställningen åxå.
Men som sagt så var det en bra fest och jag är mkt nöjd med den. Jag är nog ganska bra på att arra saker ;)

Det blir även ett fika på min riktiga födelsedag (25e), kommer köra öppet hus och folk får titta in om de vill. Blir väl en massa att baka, men jag tror det ska ordna sig. Jag har ju kommit över de jobbiga veckorna och är numera ganska pigg. Tack och lov att jag slipper illamåendet, för det var inge kul alls.
På torsdag blir det officiellt med bild och allt, trodde att det var imorgon, men jag hade kommit ihåg fel och det är torsdag som gäller.

Pumpasoppa till middag ikväll?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Den här soppan blir det, med stekt bacon och vitlöksbaugette till :)
Utan brödet är maten helt lchf.

lördag 5 november 2011

Börjar vara less huvudvärken nu

Jag tror jag har huvudvärk nån dag varje vecka nu. Det dumma med huvudvärken är att den ger sig inte. Den ligger där och moler och ibland blir den större och blir till migrän, ibland går det bra att hantera den. Jag antar att det beror på att jag är spänd i nacken, men ändå, varje vecka?
Och det hjälper ju inte direkt med att bara få ta alvedon heller. Dämpar lite av värken, men tar sällan bort den helt. Jag vill ha mina ibumetin ju :P

Idag är andra dagen på spelveckan. Vi håller till på Legend, Skellefteås spelbutik, och spelar spel och lajvar lite. Körde lajvet första gången igår, det är ett speciellt lajv som jag kan rekommendera om ni nån gång får chansen till det. New voices in Art heter det. Man spelar antingen utställare eller gäst på ett galleri som har öppet för vernissage, man får sin roll strax innan och lite frågor som hjälper en att hitta personligheten hos karaktären. Man behöver alltså knappt nån förberedelse. Det jag gjorde var att jag bytte om till en tunika istället för den svarta t-shirten vi fått av Sverok för det här. Enkelt och snabbt alltså :)
Kan som sagt rekommendera att man testar lajvet om man får chansen. (Fortfarande 3 chanser kvar om man är i skellefteå i helgen.)

Jag måste nog göra frukost nu. Vaknar halv nio varje dag och kan inte vara uppe länge utan att jag blir jättehungrig. En hunger som snabbt kan gå över till illamående om jag inte äter. Så, dags för mat!

torsdag 3 november 2011

Snart 30 år

Lite coolt ändå, jag har snart levt i 30 år. Förhoppningsvis får jag ingen ålderskris, känns lite tidigt och onödigt att få det. Jag är ganska nöjd med livet som det är nu :)

Jag har funderat länge och väl på vad jag önskar mig i present. Först tänkte jag på en spa-weekend, det vore härligt. Att verkligen få skämma bort sig själv, bli ompysslad och inbakad. Men, det finns nåt jag önskar mig ännu mer, nämligen en trädgård.
Jag har ju egentligen själva trädgården, eller själva marken till den iaf, men jag vill ju ha en så där 6-7 träd + massa buskar och perenner åxå. Det kommer att kosta ganska mkt, ett träd ligger på ca 500 kr. Därför önskar jag mig pengar till detta. Måhända att vissa nu tycker det är lite tråkigt att jag önskar mig pengar, men det är det mest praktiska. Om jag skulle få presentkort så skulle jag ju inte bli ledsen, men kontanter ger mig möljligheten att själv kunna välja affär för växterna. Vissa av butikerna här i närheten har bättre kvalité på en sort och andra bättre på en annan sort. Sen skulle jag inte heller behöver köpa allt på affärerna här i närheten, man kan även köpa från andra ställen.
Så, bara fördelar med det :)
Och om man jämför spa med en trädgård så är spa en tillfällig upplevelse, medans en trädgård har jag njutning av typ resten av livet :) Den växer och blir större och fatta vad häftigt att kunna säga "Den här trädgården fick jag i 30-årspresent".

Så, det är vad jag önskar mig helt enkelt :)

För den som är intresserad, det är dom här träden jag är intressad av:
Silverpil
Näverhägg
Plommon x 2
Äppelträd x 2 (minst)
Dodongrönn
Körsbär

onsdag 2 november 2011

Inte lätt alltid och konstiga saker att äta.

Igår var jag hungrig i princip hela dagen. Jag åt frukost 3 ggr, lunch 2 ggr och middag en gång. Sen var jag hungrig.
Idag har jag istället mått lite sådär. Konstigt på förmiddagen och bättre på eftermiddan. Och sen upptäckte jag nåt otroligt skumt, jag är sugen på oliver. Jag gillar inte oliver, men vi åt varma toast på Kopparstark idag, och i den var det bl a oliver, så fantastiskt gott det var! Så nu har jag köpt hem oliver :)

Just nu håller Leif på att göra mackor åt mig, det är bra det, för min egen energi är helt slut nu.
Åsså mår jag lite illa igen. Blä.