tisdag 30 november 2010

Ensam mamma söker?

Haha! Jag har just fått en massa kommentarer av nån som verkar tro att jag är Emma från Ensam mamma söker!
Alltså, allvarligt? Källkritik ftw!
hennes blogg hittar ni även en länk till ett videoklipp med den riktiga Emman, nån som tycker att jag är lik henne?
Ha!

Julpyssel hemma och på bloggen :)

Hade upp ytterligare två kartonger med julpynt från förrådet idag. Nu börjar det hända grejer här! Och i år gör jag det ordentligt, dvs inte upp med allt på en gång, utan tomtarna får vänta ett tag till. Hittills är det röda ljus och lite vintriga saker uppe bara. Ska fram med lite mer rött imorgon, dukar och sånt.
Det blir rött i vardagsrummet och vitt och silver i köket. Hade jag hittat min andra elljusstake hade jag nog pyntat upp lite mer här i kontoret, men den verkar ha försvunnit totalt. Om den inte är i lådan med julgranspyntet då, men då får den nog vara i år. Jag orkar inte ta upp den lådan och se hur katterna hoppar ner i den och krossar alla mina fina julgranskulor, bara för att ljusstaken kan vara där :P

Och inte nog med att lägenheten är pyntad, jag har även gjort om lite här på sidan som ni kanske ser? Lite vinterinspirerat så där... Hoppas jag kommer ihåg att byta tillbaka till vår när det sen är dags? ;)

Det blir nog en tidig kväll för mig ikväll. Alla andra har ju redan somnat... och jag har en bra bok att läsa :)
Gonatt!

lördag 27 november 2010

Advent och finbesök :)

Jag har just burit upp några kartongen julpynt från källaren och ska se till att få lite adventstämmning här i lägenheten. Vilket slit! För att komma åt allt i förrådet var jag tvungen att göra en ordentlig rokad på alla kartongerna.
Nu står iaf alla tomkartonger längst in mot väggen, det är ju inte så att vi använder dom så ofta så där kan dom få stå. Sen grävde jag fram alla lådorna med julpyntet och ställde dom närmare dörren. Allt ska ju inte fram nu, utan vi tar lite i taget :)
Men sen när det är dags för tomtarna så står dom i lådan överst, och efter det ska granen fram. Inte bara att det är staplat efter behovsordning, nu kan man även gå in i förrådet utan att en gigantisk stapel hotar att välta över en ;)

Leif och Jimmy är på stan nu, så jag har lägenheten för mig själv. Det är verkligen fullt här nu :) Jimmy kom i förrgår och stannar till på måndag, Filip kom förra helgen och ska bo här totalt 3 veckor. Så soffan är full av gäster. Precis som det ska vara. När vi har ett stort hus måste vi se till att fylla det med människor. Jag trivs som bäst när det är mkt folk runtom. Och att ha lägenheten full med killar känns åxå precis som det ska vara, blir väl så när man är uppvuxen med 3 bröder ;)

Nä, nu får pausen vara slut, dags att dricka lite vatten och sen ska vi upp med pyntet!

torsdag 25 november 2010

Födelsedag!

Och jag är på strålande humör! Trots att chokladpulvret var slut och jag inte fick mig min kopp varm choklad med grädde och att mixern var inne i diskmaskinen så jag inte heller orkade göra en smoothie. Men det är en bra dag :)

Lillebror kom hem kring lunch och jag har tagit tillfället i akt och petat honom i magen så ofta jag bara kommit åt, syskonkärlek är rolig ;)

Bakade tårta (eller, jag stoppade fyllning mellan tårtbottnar och smetade på grädde) igår, hoppas bara att några kommer ikväll och hjälper oss äta upp den. Det var längesen jag gjorde en riktig gräddtårta till min egen födelsedag, hade helt glömt bort hur roligt det är att göra och hur snabbt det går :)

Snön yr utanför, det ser ut att bli en vit jul i år, men man vet aldrig. Det har ju förekommit tidigare att snön helt plötsligt smälter bort...

Imorgon blir det julpynt! Pyntar inte upp innan min födelsedag, en sak i taget. Men jag lyssnade på julmusik igår, så julkänslorna kommer nog snart.

Det är alltid spretiga tankar när jag bubblar i magen, så förlåt för ett spretigt inlägg ;)

onsdag 24 november 2010

SLI och Tällberg äger! :)

Slänger bara in tre st länkar om hur bra SLI och Projekt värdshus är. Jag är stolt över att få vara en del (eller iaf bli en del) av det till sommaren!
Yay för flitiga lajvare!

måndag 22 november 2010

*passande rubrik*

Det var en awesome helg. Vi planerade jurtabygge i många timmar, pratade lajv i ännu fler timmar och avslutade lördag natt (Morgon? Klockan var närmare gryning än solnedgång) med en improviserad saga/teater framförd av Elin, Hampus och Andreaz. Kunde inte bli mkt bättre!

Hampus och Sofi har en sån totalt lajvig lägenhet. Det första man ser är pilbågar hängandes i hallen, sen är det träaskar, skålar, ljuslyktor och mkt mer lite här och var. Jämfört med dom har jag inga nördpoäng alls :)
Små glasburkar fyllda med suspekta ting bara för att det kan vara bra att ha... Jojo. Mmm... Helt underbara människor :)

Nu har vi börjat planera lajv igen. Men, det ligger ganska långt bort. Dessutom är det ganska många som vi behöver för att lajvet ska funka, så det blir lite pusslande där. Men det är kul :)

Just nu sitter jag på youtube och lyssnar på bra musik, delar med mig av musiken tänkte jag :)



Kvalitén på videon suger, men musiken är bra :)

fredag 19 november 2010

Länk

Ett sånt bra inlägg från 365 saker du kan göra, gå dit och läs det! :)

Idag är det tvättdag, har samlat på oss ganska mkt tydligen. Tycker inte det var så länge sen i senast tvättade, men tydligen har jag fel :/ Kan ha nåt att göra med att den stora högen under bokhyllan åkte ner i tvätten ;)


Bildkälla

Ska även skriva cv och ut på stan med dom, ska inrikta mig på olika butiker och försöka skriva dom så bra som möjligt för just det stället. Dvs det kommer bli en hel del skrivande idag...

Leif åker iväg till Barcelona i afton. Vilket lyckost. Jag hade gärna följt med, men av nån anledning så betalar hans jobb bara för det anställda. Orättvisst, dom måste ju tänka på oss som blir kvar åxå!
Nåja, jag ska till Ume och träffa lajvarkompisar och diskutera möjligheterna att bygga en jurta. Så jag kommer ju knappast att ha tråkift :) Ut och dansa skulle vi åxå, måste komma ihåg och ta med mig sköna skor att dansa i... Gympadojjor kanske?


Bildkälla
Det är seriösa mängder ull som ska tovas!

torsdag 18 november 2010

Lista

Brukar inte göra det här så ofta, men varför inte? :)
Listan kommer från Liz

4 TV-program jag ser:
Criminal minds
Grey’s Anatomy
The Big bang Theory
Dexter
4 saker jag gjort idag:
Ätit frukost
Sorterat kläder i sovrummet
Svarat i telefon för försäljare och felringare
Fyllt och startat diskmaskinen
4 saker jag längtar efter:
Hus
Trädgård
Lajv
Bil
4 saker på önskelistan:
Hus
Trädgård
Lajv
Bil

tisdag 16 november 2010

Städat Skrivbordet!

Kolla vad duktig jag varit som städat skrivbordet!

måndag 15 november 2010

En mkt bra helg!

Och det kommer att bli en mkt spännande vecka! Imorgon ska jag på DiSC-utbildning hos min arbetscoach, det blir intressant. Om jag har förstått det rätt så är det alltså typ en personlighetsanalys som man sedan kan dra nytta av i arbetssökande.
Sånna gillar jag :) Alltid roligt att bli analyserad och inpassad i fack ;)

Lajvet i helgen var awesome. Min karaktär blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det går ju att förändra till nästa gång :) Det var iaf några som tyckte hon var creepy, det är bra, det var målet :)
Hon hade inte passat in i så många fack, eller, kanske är det så att bitar av henne passade i i alltför många fack? Det kanske är tur att det är Jag och inte Jennifer som ska analyseras imorgon? ;)
Inte helt fel att innan lajvet vara i öjebyn och äta hembakad prinsesstårta Och smörgåstårta heller! Déle fyllde år tidigare och vi hade turen att de tidigare besökarna inte ätit upp allt det goda fikat ;) Saffransskorporna var helt fantastiska, jag funderar på att baka nåt liknande här hemma. Jag har massor saffran kvar från tidigare år. Råkade dubbelköpa några ggr när jag skulle göra konfektyr.

Vi testade att göra lchfglass i fredags. Resultatet blev bra, men jag tror att jag saknade bär eller möjligtvis socker i den ;) Bara för att Leif är duktig och äter dietiskt innebär ju inte det att jag är lika nitisk.
Provade även göra en form av lchfmuffins, fast det kanske hellre är gi-muffins, jag smälte 70% choklad och hade i, så det fanns ju viss mängd socker där.

Jag borde nog gå och sova nu, så jag är fit for fight inför imorgon :) Får se när jag lyckas med det ;)

fredag 12 november 2010

Lajv, lajv, lajv! :D

Förra helgen var en mkt bra helg. Vi började med lajv ute i en stuga nånstans kring Svettåker (Jo, det heter så! Irl!) Ett härligt lajv där jag fick totalt nörda ut på mjöd. Hur man skulle blanda det för att få rätt smak, vilken vädersträck det skulle stå i osv. Helt fantastiskt!
Att sen få testa på att spela en totalt orädd person, där Heder, svärdet och kilten var det viktigaste var åxå väldigt spännande. De tidigare rollerna jag spelat har varit rädda på lite olika sätt. Den ena livrädd för sin egen del, inte velat gå ut i skogen själv osv. Den andra livrädd för andras skull, inte velat att dom skulle gå ut i skogen själva osv.
Som Shaol var jag inte rädd för nånting. Stor och stark, med ett fantastiskt gott mjöd! Det var helt klart inte sista gången jag spelade den rollen!
Lördagkvällen började med rollspel. Det var väldigt länge sen jag rollspelade, så det satt bra det åxå. Att sen även Von var med, som vi inte sett sen hon flyttade till Helsingbord, var väldigt trevligt :)

Den här helgen ser väldigt lovande ut åxå. Sista lajvet för i år (antar jag) blir på lördag. Ett mkt kort lajv, men de kan vara lika intressanta för den delen :) Shaollajvet var bara en kväll, men det kändes bra ändå.
Den här gången blir det åxå en helt ny karaktär, försöker föreställa mig hur hon fungerar i olika situationer, inte det enklaste, men jag tror att jag börjar hitta henne. Har skaffat lite rekvisita till henne och ska sy klart en skjorta (som jag hittat på second hand för länge sen, ska bara korta ner den lite) sen är hon Fit to go! Det blir spännande!

På jobbfronten går det lite trögt, men jag har iaf gått vidare i uttagningen för ett demojobb på matvarubutik. Extra pengar skulle verkligen sitta bra nu när vi försöker spara ihop handpenningen till ett hus. Inte för att vi har nåt bra hus att köpa än. Men, det är bara att leta :)