lördag 31 oktober 2009

wheel of time

Oj, vad kul vi har! Det är skratt varje minut, så länge vi inte slåss... Tyvärr har vi träffat på trolloccer, inte trevliga saker. Tack och lov har vi en ogier med oss den här gången :)
Tänkte hitta några bra bilder på typer som liknar oss, men det gick inte så bra :P
Lägger upp en bild på en trolloc så ni iaf får en hint om vad det är vi slåss mot :)



Katterna och hunden går ganska br, alla är nyfikna på varandra, men ingen vågar riktigt hälsa... Så länge det inte är några slagsmål så det är bra :)

Snart blir det middag, sen tar vi nya tag och försöker hitta spåret Yvonne tänkte att vi skulle följa... ;)

Hemma igen

Nu har jag varit norrut och återvänt med söta vän 1 och söta vän 2.
Idag ska vi ägna tiden till rollspel och annat nördigt. Det är mkt bra.
Klev upp sjukt tidigt imorse, strax efter 6. Och igår blev det strax efter 7. Snart borde jag kunna somna före tolv... Får se hur länge vi spelar ikväll ;)

Skulle även kunna sova nån timma nu, men jag sov faktiskt en stund i bilen på väg hem, så det borde jag ju inte behöva...

Näe, ska vara lite social med dom nu.

fredag 30 oktober 2009

Norrut

bussen går om 20 minuter. Åker strax iväg för att krama min fina vän.
Jag är väldigt orolig för henne och hoppas jag kan hjälpa på nåt mer sätt än att bara kramas.
Jag älskar dig gumman!

Olycka

Min söta vän. Jag kommer till dig så fort jag kan. Jag vill bara hålla om dig, krama dig, trösta dig.
Ett så otroligt stort svek, jag förstår inte hur han kan ha gjort det. Jag förstår inte hur han kan anklaga dig för sakerna han säger. Det är ju så långt från dig det bara går att komma. Du som alltid ställer upp, alltid är där och alltid lyssnar.
Jag blir så arg på honom.
Det känns som att det inte är hans tankar, dom har kommit från ett annat håll. Det är inte rätt.
Han är ett svin.
Jag kommer till dig imorgon.

torsdag 29 oktober 2009

Pragmatisk

Jag har en oro i kroppen av att sitta still hela tiden. Jag tittar på saker som händer på Google Wave och blir typ besviken och stressad för att vågarna mest verkar handla om "Hej, vad häftigt det här är". Det verkar inte användas till nåt bättre än typ en vanlig chatt.
När saker händer och jag är med och engagerar mig i det så får jag helt klart en kick av det. Man märker att man kan vara med och påverka händelseflödet.

Piraterna här i stan verkar sova. Vi måste väcka dom igen! Kablarna kopplas snart in och FRA är inte bara ett hot, utan en verklighet. Jag har inte tänkt förklara vad FRA innebär, utan jag länkar vidare till andra som redan gjort det. Man får lära sig i skolan att upprepning är bra, men på nätet kan man länka ;)
Vi pratade i somras om att ha en demonstration mot ipred och allt det med Ung vänster och Grön ungdom... Borde ju faktiskt höra med dom igen. Att ha en demonstration kan vara ett bra sätt att få igång saker igen :)

Jag skulle även vilja diskutera om Människornas kultur (nu snackar vi lajv, så ingen blir förvirrad) med alla andra människor. Datum och plats ska sättas, sen är det ju som bara att köra igång. All det här väntan gör mig galen...



Nåja, ska slutföra andra mindre projekt som redan är påbörjade här hemma iaf. Annars kanske jag sprängs av överskottsenergi?
;P

tisdag 27 oktober 2009

Vaccinering

Jag har inte tänkt att vaccinera mig mot svininfluensan. Jag tror att det är lite väl upphypat och faktiskt inte värre än en vanlig influensa. Dessutom tror jag att det är ganska bra att få ett mer grundligt skydd mot andra stora influenser genom att just utsättas för den.
Sen kan det hända att jag haft det. Jag var sjuk kring bröllopet, hes, slemhosta och feber. Däckad i ca 2 veckor efter det...
Och inte förlorar samhället några pengar på att jag är sjuk heller, jag har ju inget jobb att bli sjukskriven från.

Vi har även en till aspekt, nämligen hajarna. Vaccinet tillverkas mha hajleverolja eftersom det är billigare med hajfisket än att välja den vegetabiliska oljan. Ni kan läsa mer om det här.

Idag blev det ingen vattengympa för mig. Har haft ont i magen sen strax före middagen. Har säkert ätit för mkt chips och fått gaser som inte kommer ut... Ville verkligen inte fara på vattengympan, röra på mig så att tarmrörelserna kommer igång och sedan släppa ut alla gaserna i vattnet... Fast jag vet inte, kanske roligare att ha vattengympa i en bubbelpool?
Får skärpa mig imorgon och köra ett zumbapass, har verkligen ingen ursäkt att låta bli längre.

Dags för sängen!

Bråk med datorer

Leifs flyttbara hårddisk vill inte riktigt samarbeta med min dator idag... Iofs har jag mountat den via min, kanske rent av får koppla om sladdarna?
Jag fick hjärtat i halsgropen när den helt plötsligt påstod att bilderna var borta. Ok så har vi kopiorna, orginalen finns fortfarande hos min bror. Men ändå.
Fast enligt datorn bredvid mig så finns dom kvar. Så det är min dator som bråkar bara...

Inget arbetsgivarintyg idag heller... Ringde just min gamla chef, hon mailade om det och får till svar att hon som skriver dom är på semester till på måndag. Tack för den då. Var min längst ner i högen så när hon checkade ut förra veckans onsdag (då det var sagt att hon skulle göra dom) hann hon inte med min? Nä, men det är ju inte så viktigt... jag menar, ersättning till dom som inte har nåt jobb, ska det vara nödvändigt? :P

This one is for you:


Grattis föräldrarna!

Två kompisar som inatt fick en son! Grattis till er! Dom har redan en busig liten tjej, hon kommer att göra ett bra jobb med att fostra killen att bli busig åxå. Och släktar han det minsta på pappan så har han det i sig ganska mkt!

Vi har fått frågan flera ggr om inte vi ska ha barn snart. Jag vet inte, jag känner att jag gärna har några saker lite mer uppordnade. Typ ett jobb åt mig och gärna ett hus. Får jag ett jobb dröjer det nog inte så värst länge tills vi ändå köper ett hus. Tja, dvs om vi båda har jobb på samma ort då.
Får jag jobb i Pite och Leif jobbar kvar här i stan ger det ju inte så mkt att köpa hus, om vi inte gör det mittemellan. Nåja, först skaffa ett jobb, sen grubbla på vad vi mer kan göra (vilka träd som ska rymmas, vilka buskar som doftar bäst, vilka perenner som är snygga och bra...Det gäller att prioritera!)

Idag kom jag upp ganska så i tid. Ganska så i tid för dagen alltså. Det känns bra. Visst att jag är svintrött, men det går säkert över.
Blir det over-kill att träna zumba en dag som senare kommer att ägnas till vattengympa?



*gäsp*

Nu frukost!

Bloggkarta!

Jag har placerat min blogg i Skellefteåbloggkartan.se!
Får väl se om jag lyckas pinga den åxå ;)

måndag 26 oktober 2009

Omfg

Det är för många bilder! Hur ska jag kunna välja ut av dom?
Fotoalbumet rymmer ca 75 bilder, jag har tänkt göra några sidor till kollage-sidor, så får jag plats med fler. Tänkte även göra så att varje uppslag är ett tema, typ "dansgolvet" och "tårtorna", så ca 24 teman ska jag ha. Jag har kommit på 7 st typ :/
Så jag fick ganska mkt att göra idag ändå :) Fast det känns lite... jag vet inte, lättjigt (är det ens ett ord?) när man sitter framför datorn en hel dag. Men det är ju inte första gången det händer, och idag gjorde jag ju iaf nåt vettigt...
Nåja, bröllopsbilderna är närmare att bli klara nu.
Jag bjuder er på en av dom jag valt ut till slutgranskningen ;)



På tal om bilder måste jag prata med Johanna. Jag glömde min kamera där på inflyttningsfesten i fredags... Och jag som tänkte ta kort och sälja lite kläder på tradera... Nåja, jag hade ju ändå inte hunnit det idag :)

Katter är söta djur, men dom blir lite svåra att ha att göra med när dom envisas med att stå mellan tangentbordet och skärmen/mig. Eller när dom lägger sig på tangentbordet, bara för att dom kan.

Over and out.

Vad ska jag göra idag?

Det verkar bli en loj dag idag. Det är mulet ute, snön har smält bort så ljuset har försvunnit. Den tråkiga tiden mellan den vackra hösten och den gnistrande vintern har börjat. Det är nu jag ska peppa mig med ljus inomhus och massa vitaminer så jag håller humöret på topp. Hade säkert varit bra att ha nåt att göra varje dag åxå. Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Se tv kanske? Det blir tråkigt efter ett tag det med.
iofs har jag inte sorterat färdigt allt jag skulle som ska in i hyllan. Det är kvar litegrann på ritbordet.
Plus att vi ska välja ut kortet till tackkort och den som ska in i tidningen... Mmm, det börjar ju likna nåt det här :)
Vi har ju köpt några ramar, till dom ska vi ju ha bilder... Hmmm... Det här kan bli nåt :)
Det borde gå att underhålla mig till 16 idag, kl 16 börjar våran tvättid, så efter det har jag ju faktiskt nåt bra att göra :)

Hittade ett roligt recept på kladdkaka idag, GI! Såg enkelt ut att göra, påminner om en annan efterrätt vi har testat.


Älskling, köper du hem choklad och ägg?

Näe, dags att hugga i och få saker gjorda då!
Kramen!

söndag 25 oktober 2009

Surströmming hemmavid

Vi åkte hem till föräldrarna för att äta surströmming och ha en allmänt trevlig eftermiddag och kväll. Det blev det verkligen! Visst att vi kom fram lite senare än det var planerat, men det jämnade ut sig på slutet :)

När vi var där så visade det sig att Janne hade filmat Sången till vår syster på bröllopet, nu har jag fått hem den (aldrig fara hemifrån utan ett usbminne...) och tänkte dela med den här åt er!



Hoppas ni haft en bra helg!

fredag 23 oktober 2009

Webshopping!

Sånt här är roligt men farligt. Har hittat en massa tröjor som jag vill ha!
Dom kommer från Bytelove, Geek bouteek och självklart Thinkgeek.



Den ovan ska självklart beställas i dammodell, hittade ingen bra bild bara... Men vilken är snyggare? Den eller den här?



Sen vill jag ha den här tröjan...



Och den här...


och den...


eller den här...


Hur mkt har en arbetslös fru råd med? Får fundera lite innan jag beställer ;)

Tankar om natten

Jag har börjat fundera på saker om nätterna. Det är otroligt mkt tankar som bara virvlar upp när jag ligger i mörkret och ska sova. Oftast lyssnar jag på talbok innan jag ska somna, vilket inte alltid är så bra. Jag har somnat ifrån det ganska många ggr, så jag tappar alltid bort mig i den. Sen så hjälper det ju inte att alla dessa tankar kommer då heller. Jag kan ha lyssnat i en halvtimma, sen upptäcker jag att det är nån som gråter helt plötsligt? Där har jag legat och funderat på hur Mussla (min lajvkaraktär) ska få hem hennes syster Uggla...

Jag ligger alltså inte vaken om nätterna och grubblar på tunga saker, utan jag
funderar på allt möjligt! Jag skulle kanske ha haft en laptop för att kunna skriva ner alla kloka saker jag kommer på då, men jag anar mig till att hade jag en laptop i sängen skulle det bli ännu senare nätter än vad det blir nuförtiden. Jag lägger mig tolv och somnar efter två. Jag har alltid haft svårt för att gå och lägga mig tidigt, det känns som att kvällen tar slut för fort då. Men tyvärr leder ju detta till att jag har svårt att stiga upp vid nio, idag snoozade jag till halv elva...
När jag inte stiger upp då så är klockan snart middagsdags, sen kväll och alldeles efter det dags att sova igen.
Innehållsrika dagar? Nja.

Igår funderade vi lite på jobb på annan ort än här. Ingen av oss vill flytta egentligen, men när det inte finns jobb... hur gör man då? Jag hoppas att det ska gå bra på intervjun jag har snart och att jag blir kallad till en annan åxå. Kanske jag borde ringa dit och höra hur det går?

Ikväll blir det inflyttningsfest hos Johanna. Skojskoj! Ska ner på stan och köpa några roliga frukter för att kunna blanda ihop nåt gott att bjuda på.

Pusspuss på er!

torsdag 22 oktober 2009

Motivation

Jag kan inte påstå att jag känner mig full av motivation efter besöket på arbetsförmedlingen. Jag känner inte riktigt att de kan ge mig vad jag behöver. Man går dit, dom fyller i en massa papper och diskuterar saker.
Sen går man hem och väntar. Sitter på deras hemsida och letar efter jobb. Får hem papper som ska fyllas i. Råkar missa en viktig ruta, så papprerna kommer tillbaka efter nån vecka. Och självklart inga pengar...

Nåja, jag har andra sätt att hitta motivation. Man kan läsa bra bloggar eller kika på andra roliga sidor. Det ger mer.
Men, visst. Arbetsförmedlingen är bra. Dom hjälper en säkert med öhm.. ja... jag kommer inte riktigt på vad jag ska skriva där. Men, dom hjälper en säkert med nåt. Kanske att hitta utbildningar? Jag har ansökt om en jobbcoach där, vet inte riktigt om det kommer att ge nåt, men den som lever får se :)

Vi kör en till Kreti och Pleti-låt på det där :)

Winnerbäck

Jag älskar Winnerbäcks låtar. Det är dom enda låtarna som jag aldrig blir less på när jag lyssnar på mp3spelaren.

För att hylla honom lägger jag upp ett annats bands... hyllning till honom :)
Kreti och Pleti - Att skriva sånger om sig själv



"Jag känner mig som Lasse Winnerbäck..."

Arbetsförmedlingen

Idag är det dags för ytterligare ett möte på arbetsförmedlingen. Först ett gruppmöte eller nåt, sen skulle jag få träffa min handläggare. Det blir spännande att höra vad hon har att säga.
Jag har inte så stort hopp på arbetsförmedlingen, men de kan faktiskt ha information som jag inte har. Så nåt kan det ge :) Men om de tvingar mig att söka butiksjobb bara för att få ett jobb vet jag inte vad jag gör. Jag är så spyless det! Jag vill göra nåt där jag får använda mig av mina kunskaper, och eftersom det inte verkar bli nåt alls på mitt förra jobb, så finns det ju inte så många andra ställen som iaf säljer blommor i den här stan. Jag skulle typ få stå i kassan och sälja kläder eller annat.
Vill inte det!

Nu börjar katterna få spunk igen... Leia springer fram och tillbaka genom rummen, Smiley kommer snart att hänga på. Nåja, det är bra att dom leker och ligger jag inte i soffan så behöver jag inte oroa mig för att känna mig nertrampad iaf ;)

Dags för frunch!

onsdag 21 oktober 2009

Massage!

Yay! Jag ska få massage ikväll! Det kommer troligen ta skitont och kommer inte att bli bra direkt av det, men det kommer att göra nytta.
Bra en dags som det här åxå, en dag som har gått framför datorn typ. Min nacke är inte så överförtjust i det precis.
Har suttit och pratat en massa med Ina, vi har kommit på ett bra sätt för mig att lätta på trycket. Det är behövligt. Jag orkar inte dra tunga lass som inte är mina egna längre, så nu sätter jag ut lassets innehåll på försäljning. Nja, kanske inte riktigt men...

Nu borde jag hitta på nån bra, snabb middag åxå... Nån som har nån bra idé?

Pussen!

måndag 19 oktober 2009

Arbetsintervju!

Yay! Jag har blivit kallad på arbetsintervju! Vad häftigt! På min första riktiga arbetsansökan åxå! Hur coolt är inte det?
Tack Maria för hjälpen med den! Du är mkt bra! Och för tillfället känner jag mig ganska bra åxå... Hoppas det håller i sig till intervjun.
Det blir lite spännande. Det är 4 st som ska sitta med då, det känns ju lite som ett förhör. Efter det blir det nog åxå traktorkörning, ska se till att öva upp mina skills på det. Det var ett tag sen jag körde senast...

Nu sitter jag och funderar hur det skulle bli att jobba där. Behöver självklart en bil till dess, så jag kollar på Blocket hur det ser ut. Den gemensamma nämnaren på dom jag gillar är... färgen gul! Jag vill ha en gul bil! :D
Undra hur jag berättar det för maken, duger det här sättet tro? Det är jag som ska köra den, då borde jag få bestämma färgen...

Men vad häftigt att bli kallad på intervju! Undra hur många fler som det står mellan... Undra om dom från det andra jobbet åxå hör av sig?
Jag vet inte vilket jobb jag hellre vill ha, tror jag skulle trivas lika bra på bägge. Det är spännande det här!

Kram på er!

lördag 17 oktober 2009

Var börjar man?

Det känns som att jag är i dvala.
I september var det fullt upp, mkt som skulle planeras och ordnas. Varje dag var det nån tråd man skulle dra i, antingen för lajvet eller för bröllopet. Nu är bägge avslutade (väl genomförda) och jag vet inte riktigt vad jag ska göra.
Efter bröllopet så var jag sjuk ganska länge. Kroppen orkade inte med nånting på flera veckor, jag hostade och höll på. När hostan gav med sig lite, så kom yrseln istället. Den har nu åxå gått över och nu känner jag mig mest... uttråkad.
Jag måste få nåt riktigt spännande att göra.
Ja, jag har varit till arbetsförmedlingen och innan dess så har jag sökt några jobb åxå. Skulle jag få nåt av dom så kommer jag ju inte att känna så här längre. Men till dess då? Och om jag nu skulle påbörja nåt projekt, vad kommer att hända med det om jag får ett jobb?
Jobben jag sökt ligger ju inte i stan, så det innebär minst två timmars resa varje dag. Jag blir alltså borta ca 11 timmar/dag, om vi inte skulle flytta. Men, om vi flyttar, var ska min man då jobba?
Många frågor att besvara.

Jag är skitsugen på att dra igång massa saker med Piratpariet, men är rädd att misslyckas. Rädd att om jag engagerar mig få se saker rinna ut i sanden. Rädd att jag är för oerfaren för att kunna se till att saker händer. Var börjar man?
Nr ett på listan med partiet är att få ihop en Parley i norrland. Vi behöver träffas och prata, engagera oss och träffa andra som är engagerade. Få liv i elden igen.
Var börjar jag?


over and out

onsdag 14 oktober 2009

Vart är världen på väg?

FRAomröstningen är nu klar. Kablarna kommer att kopplas in. Det är skrämmande. Från december så kan man inte vara säker på att det man skriver bara når fram till den det var riktat till, nejdå, utan för att "skydda oss" mot terrorister så ska massavlyssning ske. Det är mer än anatomisk avvikelse som gör att jag inte gör tummen upp på det. Det är dags att börja arbeta för partiet igen, nya krafter och ny energi för att se till att valet går som det ska nästan år :)

Sen förstår jag mig knappt på människor nuförtiden. Dom normalaste jag verkar umgås med verkar vara dom som klär ut sig och springer i skogen och slåss med låtsasvapen. Är det nån mer än jag som tycker att det låter lite konstigt? Eller, normalast och normalast, iaf mognast.
Förlåt mig om jag tycker att man som mogen människa ska kunna vara i samma rum som nån annan man kanske inte tycker om utan att det ska bli problem.
Är det sant att det är mer intriger här uppe än söderut? Eller är det bara nåt fajl i våran umgängeskrets?
Börjar närma mig gränsen för när jag har fått nog iaf...

Längtar otroligt mkt efter att lajva igen! Mina senaste inköp har varit till Mussla, ja, eller nån annan jag ska spela. Man vet ju aldrig. Ska kanske försöka skriva ner nåt mer om henne, vad hennes tankar var när hon kommit hem igen och Uggla inte var där... Det är bättre än att läsa en bok det här tidsfördrivet, har många fler aspekter man kan utnyttja. Och är absolut mer socialt än en bok :)

Kanske ska hjälpa till med maten lite? Iaf duka...

Kramen!

söndag 4 oktober 2009

Nej se det snöar!

Fast det är inte så kul. Det är blött och kallt... Tack och lov att det "bara" var regn när vi var iväg och shoppade tidigare idag... Huga, jag fryser bara av att titta ut... Tack för att jag slipper cykla till Solbacken i detta väder!
Handlade faktiskt julpynt, dom hade 75% rea på gamla saker. Och jag hittade ganska mkt. Fast i år blir det ingen julgran för oss. Vi kommer ju att fira jul i Jämtland (vartannat år i västerbotten, vartannat i jämtland (Jag undrar hur mkt det skulle kosta att hyra bil jämfört med att åka buss då... Det får vi fundera på.)) i år, så att sätta upp granen med massa glitter och julkulor i glas nån dag innan vi ska åka bort, samt lämna katterna utan konstant uppsyn leder nog till att hemkomsten skulle bli ganska dyster med en massa glaskross överallt. Näe, så ist kommer det att bli massa silverfärgat och vitt pynt. Sånt som man kan ha uppe även efter julafton. Visst, några tomtar och sånt ska självklart åxå upp, men det blir nog inte sååå tokmkt.
Vitt och silvrigt kan hänga med ett bra tag, och det blir inte "oaktuellt" vid nyårs heller.

Igår var vi ner på stan en sväng. När vi var inne på Classes så gick jag förbi en liten tjej med rödgråtna ögon. Hajjade till och vände om för att se om nån förälder verkade vara i närheten. Så var inte fallet. Så jag frågade om hon hade tappat bort sin mamma och bad henne följa med till informationsdisken så att dom kunde ropa efter mamman. Stackars liten. Det är ju lite konstigt det där, som förälder så uppmanar man väl att inte prata med okända människor, men i en sån situation då? Hade jag haft en godispåse hade jag säkert bjudit henne från den åxå...
Men det ordnade sig ju. Dom ropade två ggr efter mamman, sen hade hon kommit tillrätta.

Nu är det dags för middag här. Hungern river så hårt att jag snart är illamående... inte bra :P

Senare ikväll ska jag nog fortsätta med masken jag börjat på, papier-maché är ju jätteroligt och väldigt bra!

Kramen!
/Emma

lördag 3 oktober 2009

What poem are you?



I'm terza rima, and I talk and smile.
Where others lock their rhymes and thoughts away
I let mine out, and chatter all the while.

I'm rarely on my own - a wasted day
Is any day that's spent without a friend,
With nothing much to do or hear or say.

I like to be with people, and depend
On company for being entertained;
Which seems a good solution, in the end.
What Poetry Form Are You?

torsdag 1 oktober 2009

Nyklippt!

Yay! Äntligen! Som jag har längtat!
I över ett halvår har jag sparat ut håret för att kunna ha en riktigt snygg bröllopsfrisyr. Det gick jättebra, men ack vad mitt hår har varit nött! Underhåret i nacken har senaste tiden blivit en enda stor tova som jag har fått kämpa med ordentligt länge för att försöka reda ut.
Idag var jag ner på stan och letade reda på en frisör som hade lediga tider... Det tog en ganska bra stund det. Klockan var ett när jag kom ner på stan, och tydligen tar de flesta frisörerna lunch den tiden... Lite olyckligt sett ur min synvinkel, jag har inte fått igen energin för att gå på stan än, utan blir väldigt yr och trött av det.
(Jag var till läkaren idag, igår var jag och pratade med samma sjuksyster som jag var hos dagen innan bröllopet. Dom tog en massa tester och kom fram till att allt ser mkt bra ut, blodvärde, blodtryck osv. Ingen sänka eller nånting, så det är troligen bara sviter efter förkylningen som jag fortfarande lider av.)
Men jag hittade till slut ett ställe, faktiskt där jag senast var och klippte mig, det blev dessutom en elevklippning så jag sparade nån hundring på det :)
Fast jag fick vänta även efter jag bokat tiden, hade en timma kvar tills det var min tur. Men då kom jag på lösningen. Kupan (Röda korsets secondhand-butik) var alldeles i närheten. Där inne har de pockets för 5 kr st och på andra sidan vägen finns en liten gräsplätt som är alldeles utmärkt för att sitta i solen och läsa en bra bok...
Så, jag köpte tre st böcker, satte mig på en stubbe, njöt av solen, läste och åt kanelmandlar :)

Hos frissan gick det bra. För första gången hade jag en mkt bestämd uppfattning om hur jag ville bli klippt, det är faktiskt en emo-frisyr. Inte för att jag själv är så mkt emo, men jag tycker det är en cool frisyr och det är typ en sån jag fick när jag gick till frisören i Östersund. Sen dess har jag längtat tillbaka till den frisyren.
Och nu har jag nåt liknande iaf :)
Vi började åxå diskutera lite om slingor i håret... Typ lilafärgade sånna... Jag tror det skulle vara mkt snyggt, men vet inte om jag vågar göra det... Borde beställa lösa slingor som man kan prova lite med först.

Igår skickade jag in min första riktiga jobbansökan någonsin. Det närmaste jag har kommit tidigare, var ett kuvert jag skickade till en blombutik. Hon tyckte att det var gulligt och jag var där nån månad på sommaren och jobbade.
Nu har jag skickat in ett riktigt cv (det blev väldigt bra! Jag kände mig typ stolt över allt jag gjort) samt en ordentlig ansökan/personligt brev.
Så nu är det bara att vänta och se vad de tycker. Ska söka ett jobb i Ume åxå.
Sen till våren ska jag kanske söka en utbildning, det beror lite på. Eller, jag söker den nog, men det är inte säkert att jag går den bara för det. Inte om jag har fått jobb iaf. Det är ju inte ens säkert att jag kommer in på den :) Men den låter spännande...

Nåja, nu kommer snart älsklingen hem, vi ska göra god mat idag. Kycklingryta med matvete till!
Kramen!