onsdag 28 januari 2009

Livet leker

Det är jättesvart att blogga här. När vi sitter pa rummet har jag hur mkt som helst som jag vill skriva. Men sa fort jag sätter mig ner och ska försöka fa det pa pränt, da gar det inte. Jag tror att det beror pa att jag har för mkt att skriva. Det är iaf fantastiskt här. Jag har dock varit sjuk ett tag. Fick diarre i mandags och det har typ just gett med sig. Tur det, annars hade det typ varit dags med en tur till sjukhuset. Sa det är en lugn dag idag. Ingen utflykt eller nat. Jag vill gärna vara i närheten av bra toaletter... pa jeepturen var det spännande... Ingen toalett gick att lasa, och istället för att spola använde man en liten kanna som lag i en tunna inne pa toaletten. Man far inte heller spola ner pappret, utan det slänger man i sopkorgen bredvid. Gissa hur kul det är när man har diarre :P
Nu verkar tiden här vara ute, sa vi ska nog ga och äta lunch.

Kramar fran soliga Margarita!

måndag 26 januari 2009

Isla Margarita

Hej alla!
Nu sitter jag pa hotellet i deras internetcafé. Det är helt fantastiskt här. Vi har jättevarmt och skönt, ca 30 grader hela dygnet.
Jag har sa mkt att skriva, nu kommer jag inte pa nat speciellt förutom... Titta i Norran ;)
Igar var vi pa utflykt, ötur. Vi fick se jättemkt. Bla var vi in pa i en botanisk trädgard och tittade pa massa blommor. Vi virrade bort oss i en labyrint av Benjaminfikus. Det är alltsa inga sma krukväxter här, utan stora buskar. Helt otroligt. En annan helt otrolig sak var att jag (JAG!) vagade lata en tarantella ga över min hand... Wow! Men jag är inte botad för det. Kommer säkert att skrika nästa gang jag ser en spindel hemma ända.
Idag har vi suttit i en jeep och jag har försökt att andas. Svart när det blaser sa mkt. Haret piskade i ansiktet, utsikten var otrolig. Det är helt fantastiskt här.

Jag tror jag strax ska överlata datorn till Leif, min älskade...
Pusspuss pa er!

torsdag 22 januari 2009

vakna

Nu är klockan strax efter tre och vi är vakna. Det här känns fel. Så här tidigt ska man inte stiga upp...
Jag har inte den minsta resfebern nu, för jag är för trött.

Jag vet inte när nästa gång blir som vi har dator, så därför säger jag Ha det bra! Jag skriver igen om ett tag, från solen och värmen :)

onsdag 21 januari 2009

Märsta

Nu är vi hos David i Märsta. HAde tur, han var ledig så vi har kunnat umgås hela dagen. Åsså börjar han jobba inatt helt perfekt anpassat till när vi ska gå ombord på planet typ. Mkt bra! Vi får sova här inatt, känns åxå bra. Annars hade vi hängt på Arlanda hela dagen och natten. Inte lika lyckat det.

Däremot har vi inte varit socialast. Vi for iväg och åt pizza till lunch, sen när vi kom tillbaka till lägenheten somnade både jag och Leif. Blev lite få timmar natten som var. Kommer självklart att bli det kommande natt åxå... Vi ska upp typ 3. Huvva!

Nåja, snart ska vi äta god dax och potatisgratäng. Undra om dom har potatisgratäng på Margarita... Det får vi snart veta!
Inte länge kvar nu. Det känns fortfarande helt overkligt.
Det är snö även här (men mkt mindre. På Falmark var yrde det snö om oss när vi gick in i planet) och det är så svårt att föreställa sig att det finns sol, palmer och varm badvatten nån annanstans. Dessutom är solen uppe mkt längre... Det kommer bli fantastiskt!
Kram på er!

tisdag 20 januari 2009

Imorgon åker vi!

Nu är det jättenära! Jag har massor med resfeber, jag undrar om jag kommer kunna sova inatt. Jag ska ta och kolla över packningen, sätta mig ner och fundera om det är nåt mer som ska ner. Sen ta det lugnt och se lite Buffy...
Ska snabbdammsuga lite nu, innan det är alldeles för sent. Vi hade möte idag om 2009, och det tog väl lite längre tid än jag trodde. Tror inte nån hade räknat med att det skulle ta så lång tid som det verkligen gjorde.

Nåja, jag tror jag kommer kunna skriva mer från utlandet. Ska även försöka lägga upp bilder på Facebook. Kram på er alla! Vi syns på några veckor!

måndag 19 januari 2009

Packat!

Ja, iaf typ. Har säkert kvar några saker, men det viktigaste är med. Farligt med stor väska, man rymmer för mkt i den... Men nu är vi förberedda.
Det tog ett tag innan jag klarade av att packa. Av nån anledning (läs grym resfeber, jag förstår inte var vi ska. Idag har det toksnöat, om några dagar har vi sommar, ligger under palmer och solar. Det går inte att förstå.) har jag skjutit upp det ordentligt. Jag tog t o m tag i bokföringen idag, för det är ju faktiskt väldigt viktigt att göra. Och då kände jag mig ju nyttig. Det är som att man väljer att städa istället för att plugga typ, eller göra nåt annat som man egentligen borde göra...
Passen är med, resebevisen/biljetterna, visakorten, kameran ska tömmas och laddas (laddas nu), mp3spelaren ska åxå tömmas och laddas. Jag ska packa fler böcker, har stoppat ner ritblock i handbagaget, behöver jag fler pennor? Jag gillar ju att rita med vanlig stiftpenna, så jag tror det får funka även nu. Ger det nåt att sminka sig? Smink och stark sol brukar ju vara en dålig idé, men kan ju vara kul om vi ska ut och äta på kvällen typ...
Undra hur brun jag kommer bli, och om jag kommer att bränna mig. Vi har två flaskor med styrka 30, en sprayburk med styrka 20. Bra kod att skydda huden.
Hur många böcker ska jag ha med mig? Hur mkt kommer jag att läsa? Vad kommer vi göra? Vilka utflykter ska vi åka på? Kommer jag att klara språket?
Aaaah!
Javisstja, skor, ska ha med mig sandaler och sånt (packar nu), hmm... totalt 4 par, är det överdrivet? Ett snyggt par (som samtidigt är bekväma), ett för stranden, sandalerna för mer utflykter och foppa-ballerinerna för gå på stan. Fast foppaskorna är väldigt varma... Hmmm... Nåja, vi åker ju inte imorgon, jag hinner fundera på det.
Vi har fixat skjuts till flygplatsen åxå. Vanligtvis brukar jag ta flygbussen, men vi har en stoor väska och två handbagage...

Det känns som att jag skriver lite flummigt, hoppar från ett ämne till det andra, men det är så tankarna kommer nu. Mkt att tänka på... Många, många tankar...
Nåja, imorgon ska jag in på apoteket och köpa järntabletter, tror att det blir konstigt att ta med mig blutsaft till Margarita.

Pusspuss på er!

AAAAAH!

I övermorgon åker vi!Iiiip!
:D
Så spännande...
Chefen ringde nyss och undrade om sommaren och semester och sånt... Inte har jag hunnit tänka på det än. Jag ska ju iväg nu!
I övermorgon!
Jag måste leta reda på alla mina bikinis... Vad behöver jag mer än det? Passet typ? ;)

Aaaaaah! Hjälp!
:)

Kanske lite lunch och Grey's anatomy för att lugna ner magen en bit... Gillar fjärilar pasta tro?

*poff*

söndag 18 januari 2009

Två dagar kvar...

Shit alltså. Det är helt absurt. Imorgon ska jag packa... Ikväll är det städning som gäller. Lillebror ska bo i våran lägenhet och sköta katterna, så det är ju lite schysst om han får bo i en städad lägenhet :)
Leif har redan gjort färdigt köket.
Och alla räkningar ska läggas in på betalning. Jag tror t o m att jag kan betala dom flesta innan vi åker, behöver inte lägga dom på sån där planerad betalning.

Vad fort tiden har gått. Helt plötsligt så ska vi åka...
Så imorgon ska jag packa, gå ner till Classes och köpa ny mp3spelare och kolla om konvertergrejer så vi kanske kan ladda typ mobil och kamera. Åsså in på banken och växla lite pengar... Var det allt?
Javisst, handla en massa kattmat och ny kattsand åxå. Åsså mat till lillebror.

Nu ska vi fika och se National Treasure, bra film det :)

Pusspuss!

tisdag 13 januari 2009

uscha

Det är jobbigt att vara sjuk. Jag är ordentligt yr, men termometern visar 36,4 grader, så det borde inte indikera feber. Kan vara vätskebrist kanske? Har druckit vätskeersättning, som tur var har vi köpt sånt för att ha i Venezuela... Hinner ju t o m köpa nytt om det skulle ta slut.
Jag har inte kräkts och jag har ingen diarré, det enda jag har gjort idag är faktiskt att kissa. Och det i mängder.
Fast jag mår illa. Hade kväljningar för en stund sen, men inget kom upp.

Skorpor, rostat bröd, cola och yoghurt är vad jag lever på för tillfället. Ska nog testa lite mer sånt snart. Jag har fått magknip igen, mullrar en massa åxå.
Imorgon måste jag dock ner på stan, måste försöka få min nya telefon ju... Hoppas jag mår bättre då. Ska faxa iväg papper till Yreg åxå, dom ska inte få några fler pengar av mig.
Nåja, tillbaka till tv-soffan och fortsätta vila.

*poff*

måndag 12 januari 2009

Packlista

Det är riktigt snart nu, nästa onsdag lämnar vi stan för soligare och varmare väder...
Så jag har börjat skriva en packlista, har börjat med kläderna. Vad behöver man egentligen?
Underkläder absolut, bikini (två st?), kjolar, shorts, linnen. Nån tunnare blus... Kanske två av dom åxå. Nån klänning. Sommarskor, sandaler kommer det nog att bli. Vad mer? Idag hinner jag fundera på det. Jag har magsjuka.

Jag tycker det är jobbigt att bli sjuk när jag jobbar, speciellt om jag är ensam hemma. Det känns skönast om nån kan komma och berätta för mig att jag är sjuk på riktigt, inget som jag inbillar mig. För det är faktiskt lite skönt att kunna stanna hemma, slippa ge sig ut i snön utan istället få ligga framför tvn och ta det lugnt. Men eftersom det inte är lika skönt att göra det under omständigheterna som nu råder, dvs magknip och yrsel, så är jag nog sjuk på riktigt, inte bara i mitt huvud.

Så idag blir det te och rostat bröd, tv, nån bra bok och mycket vila. Jag jobbar inte förrän på fredag, så innan dess hinner jag bli frisk.
Jag har även planer på att åka till Pite/Öjebyn/Grans på torsdag, så jag ska minsann vara frisk redan då :)

Kram på er!

fredag 9 januari 2009

Yreg eller Yellow register

Jag avskyr dom verkligen. Det här året skulle bli det som jag var kvitt dom. Jag har på papper att abbonemanget är uppsagt, allt ska egentligen vara klart. Åsså skickar dom en räkning till mig på kommande kvartal.
Behöver jag nämna hur fort jag fick magknip?
Räcker det med ett telefonsamtal eller måste jag skicka massa rekommenderade brev till dom igen?
Jag känner mig inte riktigt sömnig längre. Mår mest illa.

Jag avskyr dom.

torsdag 8 januari 2009

2008 - ansvarsåret

Jag vet, det är jättelängesen jag skrev här. Har nåt att göra med att jag har jobbat som en idiot. Det är så i handeln runt jul :P
Snart stundar utlandsresan, så otroligt skönt. Jag har på senaste tiden känt mig alldeles uttänjd, som smör på en alltför stor macka... Så att vila upp mig helt och hållet i nästan 2½ vecka kommer bli mkt bra!
Nåja, jag tänkte gå igenom 2008 nu, det är en sak jag gör varje år, fast i år verkar det som att det blev lite senare än vanligt...

2008 börjades i bushen, med våra kära vänner som flyttat dit och såg till att vi fick en mkt fin lägenhet. Den lägenheten flyttade vi in till i januari. Vi tapetserade om vardagsrummet för att få bort en äcklig spyrosa tapet... Helt fantastisk lägenhet! Ett arbetsrum, ett vardagsrum, ett kök och ett sovrum. Och badkar :)

Jag hade en massa studiecirklar på våren, minst en för mkt. Nu har jag lärt mig att jag har inte tid att syssla med det, jobba på Blomman och ha företag på våren och sommaren... Så det blir inga sånna i vår. Kanske till hösten igen. Totalt har år 2008 gett mig en stor frågeställning, hur mkt tid ska jag lägga ner på att arbeta? Är det det livet ska handla om? Ibland tror jag att jag och Leif pratade och umgicks mer när vi hade distansförhållande... Det säger en hel del det :P
Så lärdomen av det hela har blivit att pengar är inte allt, det är väldigt skönt att ha, men det finns andra saker som är viktigare. Typ att få känna sig hel och inte utsmetad, att få träffa den man älskar och ha kvalitetstid, inte bara tv-tid ihop.
Hoppas jag kommer ihåg det till sommaren :P

Orkidemästaren Arne Kastberg var hos oss och lärde mig massor! Det vill jag gärna uppleva igen. Eller möjligen bli hans "lärjunge"... fatta vad man skulle lära sig om man fick följa med ut i djungeln med honom...

En kär vän till mig fick sitt första barn, berättade om födseln men lyckades inte skrämma mig ;) Det blir intressant att se hur mkt den tjejen kommer att leka med traktorer :)

Jag var hos kiropraktorn för första gången! Det var... skrämmande, men det var mer skrämmande andra gången jag var dit, för då visste jag vad det handlade om. Läskigt med sånna knakningar... Men jag blev bra i ryggen av det :)

Vi skaffade en till katt. En söt liten hona vid namn Leia. Hon tog självklart kommandot direkt, Smiley gillade henne inte så mkt, men nu verkar dom komma bra överens :)

Jag fick ta stort ansvar och fixa till hela beställningen till en badanläggning här i stan. Beställning och planering av det. Rykte flera av mina semesterdagar till det. Men den upplevelsen var nog värd att skaffa. Ser fint ut på cv-t sen :)
Nu kan jag minsann fixa till snygga entréer och dyl med sidenblommor åxå :)

En kär vän gifte sig, och jag fick ta ansvar för brudbukett med tillbehör. Det var kul! Och skrämmande! Men jag blev nöjd med den, den andra brudbuketten jag har gjort...

Det tredje roliga ansvaret jag fick ta var över perennbeställningarna. Resultatet av det kommer jag få se till sommarn...

Vi beställde en resa till utlandet, till Isla Margarita utanför Venezuela, och sparade på några månader ihop hela beloppet plus fickpengar. Helt fel var det ju inte att ha en massa pengar eftersom jag jobbat så mkt... :) Skön känsla att kunna unna sig det, och att kunna betala allt kontant på en gång :)

Jag började utvidga mitt företag, dvs dela ut en massa reklam i Ume och Lule. Det var roliga resor, gav mig iaf ett jobb.
Var även till Lule för en föreläsning, upptäckte att min konkurrent var där och vi pratade en massa. I slutet av kvällen så var hon min mentor... Det är überhäftigt. Jag ska lägga ner mer energi på företaget och lite mindre på annat jobb i år, det bestämmde jag 2008.

Jag fick tusen SPA-grejer till badkaret i födelsedagspresent och i julklapp, det är helt klart värt att nämnas :)

Julen firades i västerbotten, Leif fick uppleva "min" jul för första gången. Det var mysigt :) Jag jobbade dock på julafton, det var första gången jag gjort det. Men det var en ganska trevlig dag, fort gick den åxå.
Nyåret firades i Lillkrickssand, en otroligt stjärnklar natt med massa skratt och lekar :)

Jag tror att det var det mesta av det viktigaste som spelade roll. Jag har säkert glömt en massa, typ att nämna alla mina nya vänner. Nu är ni åxå med :)

Kram på er, och gott nytt år!